NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Iraakse holebi's en transgenders zitten in noodsituatie.De situatie van holebi's én transgenders is nooit goed geweest in Irak, en dit ondanks het feit dat wettelijk gezien homoseksualiteit niet strafbaar is in het land, maar door de invloed van de Islam zijn er wel vervolgingen en bestraffingen. Maar nu blijkt uit twee recent verschenen rapporten dat de situatie van Iraakse holebi's én transgenders er nog slechter aan toe is, sterker nog ze zitten in een noodsituatie. De twee rapporten illustreren het leed en geweld tegen Iraakse holebi's én transgenders.

In het rapport dat de titel kreeg: 'We’re Here: Iraqi LGBT People’s Accounts of Violence and Rights Abuses', vertellen vijf Iraakse holebi's én transgenders hun eigen verhaal, over opgroeien in een door (burger)oorlog verscheurd land in een homo/transfobe omgeving. Voor alle vijf geldt dat ze te maken kregen met geweld en discriminatie vanwege hun seksuele geaardheid of genderidentiteit. In het rapport dat de titel kreeg: 'When Coming Out is a Death Sentence', worden de persoonlijke verhalen in een context geplaatst als mensenrechtenschendingen waar de internationale gemeenschap op moet reageren, door acties te ondernemen om de situatie van Iraakse holebi's én transgenders te verbeteren.

Holebi's én transgenders nemen van oudsher een marginale positie in de Iraakse samenleving in, met als gevolg geweld en discriminatie vanwege godsdienstige opvattingen over seksualiteit en gender, hetgeen dan weer leidt tot verstoting of zelfs moord om de eer van de familie te redden. Door de grote instabiliteit in Irak is de positie van holebi's én transgenders erg verslechterd door het ontbreken van een functionerende rechtsstaat of een maatschappelijk middenveld dat opvang en veiligheid kan bieden.

Wat er op neer komt dat holebi's en transgenders vogelvrij zijn zodra ze uit de kast komen omdat de Iraakse overheid niet optreedt tegen geweld en discriminatie van familieleden of islamitische milities. De enige hoop, vooral voor lesbische, biseksuele en transgender vrouwen, is onderdak vinden in een opvanghuis of vluchten naar een veiliger deel van het land of het buitenland. Maar sinds de opkomst van IS (Islamitische Staat) is de vluchtweg via Iraaks Koerdistan geblokkeerd. De IGLHRC roept de Iraakse overheid en de internationale gemeenschap daarom op om voor Iraakse holebi's én transgenders veilige havens in hun eigen land in te richten en het voor hen mogelijk te maken om hun land veilig te kunnen verlaten.

De rapporten zijn opgesteld door de International Gay & Lesbian Human Rights Commission (IGLHRC), MADRE en de Organizations of Women’s Freedom in Iraq (OWFI).

Extra info:
Het IGLHRC is een internationale organisatie die schending van holebi, transgender rechten en mensen met hiv en/of aids en gewelddadigheden documenteert en publiekelijk aankaart. De IGLHRC werd door Russische en Amerikaanse activisten in 1990 opgericht en in een non-profitorganisatie omgezet in 1991. In eerste instantie richtte de IGLHRC zich enkel op de mensenrechtenschendingen jegens holebi's én transgenders in Rusland, nu richt ze zich op de gehele wereld. Aandachtsgebieden zijn de Verenigde Staten, Afrika, het Midden-Oosten, het voormalige Oostblok en Azië. De IGLHRC ondersteunt ook de inzet van anderen die zich inzetten voor mensenrechten met betrekking tot seksuele geaardheid door publiciteit en door het uitreiken van verschillende prijzen, waaronder de Outspoken Award en de Felipe de Souza Award, genoemd naar een in de 16e eeuw in Brazilië door de inquisitie gemartelde en vermoorde lesbienne. De IGLHRC is gevestigd in New York, San Francisco en Buenos Aires.Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 24 November, 2014 en 1926 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
20 december 2019 - Cave @ Steel Gate
21 december 2019 - Girls for Girls
21 december 2019 - Funky
26 december 2019 - Girls for Girls
27 december 2019 - Pride to be older
28 december 2019 - Sharon O Love
28 december 2019 - Boys for Boys
31 december 2019 - H.I.M New Years Party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Drie Belgische steden roepen Polen op te stoppen met invoeren holebi & transgender vrije zones.

 

100 procent hetero bestaat niet? of wel? drie Vlaamse seksuologen aan het woord.

 

Lesbisch en leerkracht zijn, niet altijd eenvoudig aldus Belgische radiopresentatrice.

 

Maak kennis met jongste Vlaamse transgender meisje.

 

Ouders Marieke Vervoort niet te spreken over, en kapot van foto's in New York Times

 

New York Times volgde Marieke Vervoort tot aan haar dood en publiceert haar verhaal en nooit eerder getoonde pakkende foto's.

 


Buitenlands nieuws

YouTube gaat nu eindelijk ook holebi's en transgenders beschermen.

 

Nederlands homo priester vocht met succes ontslag aan.

 

Lesbisch koppel trotse mama's van zoontje dat ze beide in zich droegen.

 

Solo seks, homo's doen het een beetje meer dan hetero mannen, vrouwen helft minder.

 

Nederland wil af van discriminatie van homo's en biseksuele mannen voor bloeddonatie.

 

Voor het eerst meer hetero mannen besmet met hiv-virus dan homo's.

 

Oude kerk wordt omgevormd tot holebi & transgender daklozen centra.

 


Showbizz nieuws

Megan Rapinoe uitgeroepen tot sport persoon van het jaar.

 

Mannen danskoppel schreef geschiedenis in wereldwijde populaire danswedstrijd.

 

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.

 

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.

 

Caitlyn Jenner krijgt tal van transfobe haat berichten op sociale media.