NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Brussels Volksvertegenwoordiger Bruno De Lille: Liever een kind van jezelf?, een persoonlijk relaas.

Vandaag op de website van Brussels Volksvertegenwoordiger (Groen) Bruno De Lille een leuk verhaal over zijn gezinnetje. De volgende tekst is een volledige overname van de website http://brunodelille.eu/

“Hadden jullie niet liever een kind gehad dat op jullie leek?”. Het was kwart voor acht ‘s ochtends en we zaten samen te ontbijten, toen mijn zoontje me deze vraag stelde. Ik was meteen goed wakker. Eigenlijk had ik daar nog nooit over nagedacht. Zou je een kind dat je zelf gemaakt hebt, altijd liever zien dan je adoptie- of stiefkind?

Ik ken mensen die eerlijk toegeven dat ze hun eigen kind liever zien dan de dochter of de zoon van hun nieuwe partner. Maar misschien heeft dat meer te maken met de confrontatie met de ex van hun partner die in die jongen of dat meisje altijd aanwezig is. Ook in ons gezin zijn we met vier. Want zelfs al weten we niet wie de biologische ouders van onze zoon zijn, toch zijn ze er op de een of andere manier altijd bij. Maar ze zijn virtueel en er is ook nooit een conflict met hen geweest. Dus vandaar dat dat wellicht toch even anders ligt.

Op het moment dat ik als tiener besefte dat ik homo was, liet ik (onbewust ?) het idee van kinderen te kunnen krijgen los omdat het onmogelijk leek. Ik vond dat jammer, dat wel, maar ik heb er nooit door in de put gezeten. Ik ben niet een van de mensen die vindt dat je leven pas zinvol is als je een kind op de wereld hebt gezet. Mijn moeder had het er moeilijker mee. Het was één van de redenen waarom ze –om het eufemistisch uit te drukken – niet echt enthousiast was toen ik vertelde dat ik op mannen viel.

Later, toen ik samen met mijn man besloot om toch te proberen een kindje te krijgen, kozen we meteen voor adoptie. Voor ons was dat “kindjes maken” en dus een spannend avontuur. Dat botste wel eens met sommige hetero-koppels die we ontmoetten tijdens de voorbereidingscursus. Voor velen van hen was adoptie namelijk de laatste kans na jaren proberen zelf zwanger te worden. Bij die mensen zag je veel pijn, onvervulde verlangens en hopen verwachtingen. Heel veel verwachtingen …

Wij namen het nogal onbevangen op. Wat zijn moet, dat zal zo zijn, je kent het liedje wel. Misschien was dat ook omdat we wisten dat de kans klein was dat het allemaal ging lukken en dat hoe meer eisen we stelden, hoe moeilijker het zou worden. Als we ongerust waren, was het eerder omgekeerd: “zou hij zich wel aan ons willen hechten? Hoe lang zou het duren voor hij ons als zijn papa’s zou zien?”

Toen ik onze zoon in Congo ging halen, herkende ik hem eerst niet. Hij leek helemaal niet op de foto die men ons had doorgestuurd (kleuters veranderen snel en hij was nogal gegroeid). Maar toen hij zich aan mij en later aan mijn man vastklemde, werden we overvallen door een gevoel van liefde dat niet meer is weggegaan. Sindsdien is hij onze zoon. Neen, hij heeft onze genen niet en je weet je dat je hem altijd zult moeten delen met zijn biologische ouders. Maar we kiezen onvoorwaardelijk voor hem en nu hij zich in zijn beginnende puberteit wat begint los te maken, valt me dat soms moeilijker dan ik van mezelf dacht.

Fysiek kan je niet meer verschillen dan wij als twee witte papa’s met onze bruine zoon. Het grappige is dat we toch vaak te horen krijgen dat hij op ons lijkt.

Mensen komen ons vertellen dat ze ‘zien’ dat hij onze zoon is. Omdat zijn manier van praten of hoe hij zich gedraagt blijkbaar erg overeenkomt met de onze. “Lijken op” en “houden van” zit duidelijk in zoveel meer dan in die 46 chromosomen.

Mijn antwoord die ochtend? Ik zei dat ik inderdaad graag nog zo jong en gespierd (het resultaat van catch, circusschool en scouts) als hij zou zijn, maar dat daar niet veel meer aan te doen viel. Dat vond hij grappig en dus ging de babbel meteen weer over iets anders. Alleen ik bleef er nog een hele tijd over piekeren. Meteen het mooiste bewijs dat hij me erg dicht aan het hart ligt, niet? - Bruno De Lille Brussels Volksvertegenwoordiger - Groen.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE BINNENLANDSE HOLEBIN INFO NIEUWS:

ALBERTO UIT SAMSON IS GEEN HOMO

DIMITRI D'ANVERS SLUIT MOEILIJKE PERIODE AF MET VIDEOCLIP FEEL GOOD

UNIEKE HOLEBI VOORSTELLINGEN TE BRUGGE

BELGISCH ZANGER EN MAN GAAN SCHEIDEN

AANTAL DIAGNOSES HIV DAALT IN BELGIE

JANI OP DE SOFA MET DIMITRI VANTOMME + VIDEO

TOM OF FINLAND (homo erotiek) TEXTIEL COLLECTIE NU OOK IN BELGIE

PROCES ROND 1ste HOMOFOBE MOORD IN BELGIE VAN START


MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: http://brunodelille.eu/

Dit bericht is gepost op 24 November, 2014 en 2413 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
20 december 2019 - Cave @ Steel Gate
21 december 2019 - Girls for Girls
21 december 2019 - Funky
26 december 2019 - Girls for Girls
27 december 2019 - Pride to be older
28 december 2019 - Sharon O Love
28 december 2019 - Boys for Boys

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuwe Belgische holebi & trans+ website, info, regenboogtoeren ...

 

Brussels opvanghuis voor dakloze holebi & trans+ jongeren, ook jij kan hen steunen, doe mee.

 

Ook in Oost-Vlaamse stad komt er weldra een Regenboogzebrapad + lijstjes.

 

Holebi’s in sportclubs: Belgische online fotocampagne moet taboe doorbreken.

 

James Cooke won twee prijzen + video.

 

N-VA uit Antwerpse gemeente wil meer holebi zichtbaarheid en thema bespreekbaar maken bij alle jongeren.

 


Buitenlands nieuws

Nederlandse partijen willen discriminatie van holebi's e.a in Nederlandse Grondwet.

 

Uniek: Eerste holebi & transgender altaar schilderij in Kerk van Zweden.

 

Homo koppel krijgt vijftien jaar celstraf alleen maar omdat ze van elkaar houden.

 

Biseksuele vrouwen vaker slachtoffer van seksueel geweld, ook lesbi & homo vaker slachtoffer.

 

Niet alles is oké voor holebi's & transgenders wanneer een stad wordt uitgeroepen als regenboogstad.

 

Na holebi record, schrijven Britten geschiedenis met record aantal transgender en niet-binaire politici voor zitje in parlement.

 


Showbizz nieuws

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.

 

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.

 

Caitlyn Jenner krijgt tal van transfobe haat berichten op sociale media.

 

Omdat Kate lesbisch is weigeren ouders naar haar huwelijk te komen, Ellen DeGeneres bezorgde ze verrassingen + foto's en video.

 

Lena Waithe en Alano Mayo spontaan gehuwd voor de buste van pionier Harvey Milk + video.