Tom of Finland (homo erotiek) textiel collectie vanaf nu ook in Belgie.
Finlands oudste textielbedrijf, Finlayson, uit 1820 vanaf vandaag (20 november) ook in Belgie. Finlayson markeert internationale expansie in België met introductie van exclusieve Tom of Finland textielcollectie. Een exclusieve textielcollectie ter ere van de Finse kunstenaar Tom of Finland nu ook in ons landje.

De textielcollectie genaamd Tom of Finland by Finlayson, is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Tom of Finland Foundation gevestigd in Los Angeles. De collectie maakt vandaag haar Belgisch debuut en is exclusief verkrijgbaar in de webshop van Finlayson. En nog leuker, binnenkort is de collectie ook te koop in de grootste Belgische warenhuizen.

We zijn enorm verheugd Belgische consumenten voor het eerst kennis te laten maken met de kwaliteit en traditie van Finlayson. De Tom of Finland by Finlayson collectie is gebaseerd op innovatief en grensverleggend Fins design. Het is ook een prachtig eerbetoon aan Touko Laaksonen (echte naam van Tom of Finland), een van de meest geliefde en gerespecteerde Finse kunstenaars ooit. Wat we vooral willen met deze collectie en zijn kenmerkende erotische designs is een internationale boodschap uitdragen van respect en tolerantie, aldus Finlaysons Chief Operating Officer Risto Voutilainen, verantwoordelijk voor de internationale activiteiten van het Finse bedrijf.

Tom of Finlands kunst wordt al sinds 1973 tentoongesteld in Europa, de Verenigde Staten en Australië, onder andere in steden als Amsterdam, Berlijn, Brussel, Chicago, Kopenhagen, Helsinki, Londen, Los Angeles, Madrid, Miami, Oslo, New York, Parijs, San Francisco, Stockholm, Toronto en Venetië. Ook is zijn werk onderdeel van permanente collecties zoals het Museum of Modern Art in New York, het Museum of Contemporary Art in Los Angeles, het Museum of Contemporary Art Kiasma in Helsinki, het Art Institute van Chicago, het San Francisco Museum of Modern Art en in het Los Angeles County Museum of Art.
Ik wil homoseksuelen vertellen dat ze het recht hebben op hun eigen manier te genieten van het leven. Om samen gelukkig en trots te zijn op wie je bent.

Finlayson lanceert de Tom of Finland by Finlayson collectie vandaag gelijktijdig in meer dan 30 landen in Europa, de Verenigde Staten, Australië en in een aantal landen in Azië. De eerste versie van de Tom of Finland by Finlayson collectie bevat twee designs met het werk van Tom: Fellows en Face to Face. De collectie bestaat uit satijnen beddengoed (een- en tweepersoons), bad- en handdoeken en een exclusieve grote katoenen tas. Het productassortiment wordt in 2015 uitgebreid met de introductie van nieuwe patronen en producten, waarbij als eerste het keukentextiel wordt gelanceerd.

Tom of Finland by Finlayson is vanaf vandaag, 20 november, in België verkrijgbaar op de internationale webshop van Finlayson: KLIK HIER en de reguliere Finlayson collectie is verkrijgbaar via de webshop: KLIK HIER

Over Tom of Finland
Tom of Finland is geboren als Touko Laaksonen in 1920 in Kaarina, Finland. Zijn ouders waren leraren die hun kinderen opvoedden met grote interesse voor kunst. Toen hij 19 jaar was volgde Laaksonen een cursus op het gebied van reclame. Hij begon toen met het tekenen van zijn eerste homo-erotische illustraties. In 1940 werd hij opgeroepen voor het leger en diende voor vier jaar als tweede luitenant voor het Finse leger. Na de Tweede Wereldoorlog verhuisde Laaksonen naar Helsinki, waar hij begon met werken voor een reclamebureau.

Laaksonen ging door met het tekenen van zijn homo-erotische fantasieën in de conservatieve jaren 50 en stuurde zijn tekeningen naar het Amerikaanse bodybuilding magazine Physique Pictorial, waarna de uitgever hem het pseudoniem Tom of Finland toekende. Tom of Finlands tekeningen waren direct een succes en diverse publicaties volgden. Sinds 1973 is zijn werk geëxposeerd in diverse musea en galeries wereldwijd. Met zijn vriend Durk Dehner richtte Tom of Finland in 1984 de Tom of Finland Foundation op als een non-profit educatief archief met als doel homo-erotische kunst te beschermen, behouden en promoten en om een gezondere, meer tolerante houding tegenover seksualiteit te bemoedigen.
Over Finlayson

Finlayson, een pionier op het gebied van textiel in Finland, ontwerpt en fabriceert al sinds 1820 hoge kwaliteit interieur-textiel. Naast het hoofdkantoor en atelier in Helsinki heeft Finlayson meer dan 600 verkooppunten, 11 bedrijfseigen conceptstores, 3 shop-in-shops en een webshop voor de Finse markt, maar ook branded stores in St. Petersburg en Tallinn. In juni 2014 is Finlayson overgenomen door drie Finse visionairs die een nieuw en welvarend Finlayson willen creëren en tegelijkertijd de unieke geschiedenis van het bedrijf eren. Internationale groei heeft een centrale rol in de nieuwe strategie van Finlayson.


holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 20 November, 2014 en 3335 keer gelezen.