Henny Huisman wil homovader van Nederland worden.
Elk jaar kiest men in Nederland een homomoeder, een vrouw die hetero is maar zich inzet voor holebi's en transgenders en daarom de titel van homomoeder van het jaar krijgt. Dit jaar werd Patty Brard de homomoeder van 2014. Maar de Nederlandse presentator Henny Huisman vraagt zich nu af waarom er geen homovader bestaat?

Huisman zegt het vreselijk te vinden dat de intolerantie tegenover homo's zo is toegenomen in Nederland. Daarom wil hij zich naar eigen zeggen inzetten tegen dit onrecht als eerste homovader van Nederland. Volgens de presentator is Nederland veranderd van een tolerant en modern land naar een land waar je als homo in een steegje in elkaar gerost kan worden. "Nederland wordt, door vele invloeden vanbuitenaf, steeds intoleranter. Ik wil de 1ste homovader zijn die een vuist maakt."

En Henny voelt zich geroepen te helpen. ''Ik heb nu eenmaal een zwak voor homoseksuelen, dat moet ik eerlijk bekennen. André van Duin, Gerard Joling en Jacques d'Ancona behoren tot mijn beste vrienden.'' Omdat hij hetero is vindt Huisman zichzelf wel geschikt als homovader van Nederland. "Ik weet niet of men op mij zit te wachten, maar het liefst zou ik op de komende Gay Pride met mijn vrouw Lia en allemaal holebi's om ons heen verschijnen met een groot bord waarop staat: 'Henny Huisman: Homovader'. Benieuwd of er ooit ook een homovader in Nederland gaat komen. Homomoeder Patty Brad houdt zich ondertussen bezig met opkomen voor holebi's en transgenders tot ze de fakkel door mag geven aan de volgende Homomoeder. Eerder kregen Linda de Mol, Patrica Paay, Willeke Alberti en Nelly Frijda al de titel van Homomoeder van Nederland.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 20 November, 2014 en 2184 keer gelezen.