Prof basketballer die als 1ste uit de kast kwam stopt + video.

NBA-er, Jason Collins, die vorig jaar als eerste Amerikaanse prof basketballer uit de kast kwam kondigde vandaag aan dat hij op pensioen gaat, en dus stopt met spelen. De 32-jarige Collins speelde afgelopen seizoen nog 22 games met de Brooklyn Nets.

Via een bericht op Sports Illustrated liet Collins weten dat hij erg genoten heeft van de voorbije 18 maanden sinds zijn coming out. Ook gaf hij aan dat zijn lichaam hem vertelt dat hij moet stoppen met spelen. Verder schreef hij dat ook gelukkig is met het feit dat hij kon bewijzen dat je als groot sporter ook uit de holebi kast kan komen zonder dat dit schadelijk is voor je carrière. Men zei dat geen enkele ploeg hem nog zou willen als hij uit de homo kast zou komen. Collins bewees het tegendeel en speelde na zijn coming out verder bij een grote professionele top ploeg.

Collins coming out was groot nieuws in 2013 omdat hij de eerste Amerikaanse prof basketballer was die uit de homo kast kwam, hij kreeg daarbij zelfs felicitaties van Obama, van voormalig basketballer John Amaechi, voormalig president Bill Clinton en nog vele anderen. Collins begon zijn carrière in 2001 bij de New Jersey Nets en speelde sinds februari van dit jaar bij de Brooklyn Nets. Recent werd hij genoemd als meest invloedrijk persoon door Time magazine, omdat hij zich sinds zijn coming out inzet voor de rechten van holebi's en transgenders, met onder andere door zijn deelname aan de Verenigde Naties campagne Free & Equal. Bekijk hieronder een video rond zijn stoppen:holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 19 November, 2014 en 2120 keer gelezen.