Klasse pakt taboe aan rond transgenders en holebi's op school in Belgie + 2 video's.

Klasse het multimediaal communicatieplatform dat onderwijsprofessionals, ouders en leerlingen samen brengt via de website en meer, komt vandaag met informatie, een brochure, een tienpuntenplan, inleefverhalen en video's om het taboe rond holebi's en transgenders op school aan te pakken. Met al deze info spoort Klasse Belgische scholen en leraren aan om het thema niet dood te zwijgen, maar genderstereotyperingen op school aan te kaarten en te doorbreken. De volgende tekst is een volledige overname van de perstekst op klasse.be

Niet alle leraren willen mij met mijn nieuwe naam aanspreken, zegt transgender Yordan (17), die zich jongen voelt in een meisjeslichaam. Voor transgenders, holebi's en iedereen die niet binnen de stereotiepe heteronorm past, is de school vaak een plek waar ze zich niet veilig of welkom voelen. Nochtans zit ongeveer in elke klas wel iemand die aangetrokken is tot hetzelfde geslacht of niet aan het typische man-vrouwbeeld voldoet. Klasse geeft scholen tips en inzichten om het taboe te doorbreken.

Jongeren die niet aan de stereotiepe heteronorm voldoen, hebben het vaak moeilijk op school. Ze kunnen zichzelf niet zijn, denken vaker aan zelfmoord en sommigen verlaten de school zonder diploma. Gemiddeld zit in elke klas zit wel een holebi of een transgender. Holebi-jongeren voelen zich aangetrokken tot hetzelfde geslacht of tot beide. De term transgender wordt gebruikt voor androgyn, transseksuelen en iedereen wiens genderbeleving niet overeen komt met de traditionele man-vrouw-indeling. Een jongen die zich graag als meisje verkleedt of een meisje dat zich jongensachtig gedraagt, zijn dus allebei transgenders.

- Pdf brochure - eerste lijn holebi & transgender ==> Klik hier

klasse.be - 2014

Dit bericht is gepost op 12 November, 2014 en 3702 keer gelezen.