Elton John sprak in St Petersburg over weghalen monument Apple wegens homopropaganda.

Zanger Elton John kwam opnieuw voor holebi's en transgenders op in Rusland tijdens een concert in Sint Petersburg. Hij sprak zich zeer negatief uit over de overheid en sprak zijn support uit voor CEO Tim Cook die recent uit de kast kwam.

John sprak ook zijn ongenoegen uit over het weghalen van het Steve Jobs monument in Sint Petersburg. Een dag nadat CEO Tim Cook uit de kast kwam werd in Sint Petersburg een monument, een twee meter hoge iPhone, ter ere van Steve Jobs, geplaatst in 2013 door het bedrijf Zefs weggehaald omdat homo 'propaganda' in strijd is met de Russische wetten. Het monument werd weggehaald door Zefs zelf. De zanger zei ook nog geen grote fan te zijn van technologie maar dat hij wel dol is op zijn nieuwe iPad omdat het mensen die van elkaar houden verbindt.

"Het monument werd weggehaald met het label homoseksuele propaganda, dat kan toch niet. Worden de herinneringen aan Steve Jobs anders omdat zijn opvolger homo is? Is de prachtige muziek van Tchaikovsky dan ook plotseling pervers homoseksueel getint? Als homo voelde ik mij altijd zeer welkom in Rusland. De verhalen van Russische fans, mannen en vrouwen, die verliefd werden op elkaar terwijl ze dansten op Nikita. Of hun kinderen die meezingen met Circle of Life, die verhalen betekenden veel voor mij. Als ik niet eerlijk zou zijn over wie ik ben, zou ik deze muziek niet kunnen schrijven. Dit is geen homo propaganda, dit is hoe ik mijn leven leidt. Al we mensen daarvoor straffen, dan verliest de wereld zijn menselijkheid," aldus Elton.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 11 November, 2014 en 2018 keer gelezen.