Meer hetero's getroffen door Hiv dan homo's.Uit een nieuw onderzoek blijkt dat steeds meer heteroseksuelen de diagnose Hiv krijgen. Uit het onderzoek blijkt zelfs dat er nu meer hetero's met Hiv zijn dan homo's. Het onderzoek uit Kent, Engeland, werd gedaan door de Canterbur Christ Church Universiteit.

Dokter Stephen O'Connor zegt dat het aantal mensen die getroffen worden door Hiv dramatisch is veranderd sinds het virus bekend werd. "Steeds meer en meer hetero's raken besmet met het virus, en steeds minder homo's worden er door getroffen. Maar wat ons vooral verontrust is het feit dat hetero's veel later de diagnose vernemen dan homo's. Veel heeft natuurlijk te maken met het feit dat homo's beter geïnformeerd zijn en jammer genoeg ook nog met het feit dat hetero's nog vaak denken dat ze het virus niet kunnen krijgen, want ze associëren Hiv nog steeds met homoseksualiteit, drug gebruik en sekswerkers. Daar moet dringend verandering in komen," aldus dokter O'Connor.

Dat dit inderdaad noodzakelijk is toonde ook het onderzoek aan, waaruit bleek dat veel hetero's wanneer ze ziek zijn absoluut niet denken aan Hiv waardoor de diagnose erg laat wordt gesteld met alle gevolgen van dien. Dokter Faiza Khan zegt dat het erg belangrijk is dat hetero's worden onderwezen zodat er sneller een diagnose kan worden gesteld. Ook uit nationale onderzoeken blijken er steeds meer hetero's besmet te zijn en wordt het aantal homo's dat besmet raakt steeds kleiner. Natuurlijk ontkent men niet dat homo's een risico groep blijven maar men kan niet langer ontkennen dat er ook steeds meer heteroseksuelen de ziekte krijgen.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 10 November, 2014 en 2353 keer gelezen.