Lesbisch koppel legaal gehuwd in Rusland ondanks verbod.
Protest in Rusland waar een lesbisch koppel officieel is gehuwd, en dat terwijl het homohuwelijk bij wet verboden is en de gay propaganda wet van kracht is, maar afgelopen vrijdag trouwden Irina Shumilova and Alyona Fursova in St Petersburg, beide in een witte bruidsjurk.

Het huwelijks registratie kantoor stond voor een onverwacht legaal dilemma toen de dames kwamen trouwen, vooral toen bleek dat het volkomen legaal is want Irina Shumilova is een transgender vrouw maar blijft volgens de wet een man, omdat Rusland niet toestaat dat transgenders hun gender legaal laten aanpassen. Het registratie kantoor had eigenlijk twee opties. Ze konden de gender van de transgender vrouw ontkennen en daarom het huwelijk stop zetten of ze konden gewoon het huwelijk laten doorgaan omdat de transgender vrouw op papier een man blijft. Uiteindelijk koos men voor het laatste. Het koppel is hiermee meteen het eerste lesbische koppel dat legaal kon huwen in Rusland waarover ze beide erg blij zijn en hopen dat nog velen hun voorbeeld kunnen volgen.

Natuurlijk zorgde het huwelijk voor heel wat opschudding in het holebi en trans fobische land, waar de gay propaganda wet van kracht is en het homohuwelijk en adoptie door holebi koppels bij wet verboden zijn. De extreem homofobische politicus Vitaly Milonov, die een van de grondleggers is van de gay propaganda wet, noemde het huwelijk een afschuwelijke belediging voor miljoenen Russen, en verder noemde hij de actie van het huwelijks registratie bureau ook een criminele daad. Maar eigenlijk kan men niets doen, want het feit dat Russische transgenders niet legaal van gender kunnen veranderen en Irini zelfs na een volledige transitie naar vrouw op alle officiƫle papieren tot haar paspoort toe man blijft, is het huwelijk wettelijk geldig.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 09 November, 2014 en 3349 keer gelezen.