NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Apple-CEO Tim Cook komt uit de kast.In een open brief in Bloomberg Buisinessweek heeft de 53-jarige CEO van Apple, Tim Cook, bevestigd wat al langer een gerucht was. "Ik ben homo en daar ben ik trots op. Ik beschouw het als een van de mooiste gaven die God me heeft gegeven," schreef hij onder andere in zijn open brief.

Verder schreef Cook dat het geen gemakkelijke beslissing was om uit de kast te komen. "Privacy is erg belangrijk voor mij, en ik hou graag vast aan een klein deel ervan." Maar naar eigen zeggen kon hij toch niet langer zwijgen. "Ik geloof erg in de woorden van Dr. Martin Luther King, die zei: 'De belangrijkste vraag in het leven is: 'Wat doe ik voor anderen?' Ik challenge mezelf vaak met die vraag, en dan besef ik dat mijn eigen verlangen voor mijn persoonlijke privacy me tegenhoudt om iets te doen wat veel belangrijker is. Dat is wat me vandaag drijft.'"

Verder zei hij: "Al jaren lang ben ik heel erg open over mijn seksuele geaardheid. Veel collega's bij Apple weten dat ik gay ben, en het lijkt geen verschil te maken in hoe ze mij behandelen. Let wel, ik heb het grote geluk dat ik kan werken in een bedrijf dat houdt van creativiteit en innovatie en dat beseft dat je alleen kan bloeien als je de verschillen van mensen omarmt. Niet iedereen heeft dat geluk."

Cook gaat verder: "Homo zijn heeft me beter doen begrijpen hoe het voelt om deel uit te maken van een minderheid en zo ken ik ook de uitdagingen waar andere mensen in andere minderheden elke dag mee vechten. Soms is het hard en ongemakkelijk, maar het heeft me ook het vertrouwen gegeven om mezelf te zijn, om mijn eigen weg te volgen. Het heeft me de huid van een neushoorn gegeven, wat handig is als je de CEO van Apple bent." In de brief schreef hij ook dat hij vind dat de wereld zoveel veranderd is sinds hij kind was, en legt hij ook uit waarom hij nu pas uit de kast komt en het alsnog nodig vond om dit te doen.

"Amerika gaat in de richting van het goedkeuren van het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht, en de publieke figuren die moedig uit de kast zijn gekomen hebben bijgedragen aan een andere perceptie. Ze hebben ervoor gezorgd dat de cultuur toleranter is geworden. Maar toch bestaan er in de meerderheid van de staten nog altijd wetten die het mogelijk maken om mensen te ontslaan op basis van hun seksuele geaardheid. Ontelbaar veel mensen, vooral kinderen, hebben angst voor mishandeling omwille van hun geaardheid. Dus als de wetenschap dat de CEO van Apple gay is iemand kan helpen met de zoektocht naar wie hij of zij echt is, of ervoor kan zorgen dat je je minder eenzaam voelt, of mensen kan inspireren om op te komen voor hun rechten, dan is het het waard om hiervoor mijn privacy aan de kant te schuiven. Ik ben een ingenieur. Maar ook een oom, een natuurliefhebber, een fitnesser, een zoon van het Zuiden, een sportfanaat, en nog veel andere zaken. Ik hoop dat de mensen respect hebben voor mijn verlangen om mezelf te focussen op die zaken waar ik het meeste talent voor heb en het werk dat me genot verschaft.'"Bron: de morgen 2014

Dit bericht is gepost op 30 October, 2014 en 1898 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Belgische Bi- en homomannen hebben sinds coronamaatregelen minder losse seksuele contacten

 

Transgender Infopunt (Belgie) wil weten hoe toegankelijk hun website voor je is - doe mee...

 

Christophe uit Blind Getrouwd heeft een nieuwe vriend.

 

Na 30 jaar twijfelen, binnenkort eindelijk geslachtsveranderende operatie en ook nog huwelijk voor Vlaamse Kathleen.

 

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 


Buitenlands nieuws

Meeste mama's laten kind zelf uit de kast komen + ouder tips & nuttige (BE) links voor ouders van holebi of trans kind.

 

Trump wil dat adoptie centra holebi koppels mogen weigeren.

 

Holebi bar aangevallen door politie omdat ze Black Live Matters demonstranten hielpen.

 

Universiteit Amsterdam: Waarom daders van antihomogeweld zo vaak Marokkaans zijn?

 

Homofoben voeren cyberwar tegen holebi & trans+ Pride maand.

 

"Wij begrijpen wat vechten is voor gelijke rechten en vrijheid", 75 holebi & trans+ groepen sluiten aan bij Black Lives Matter beweging.

 

Als homo of biseksuele man woon je liever niet in Turkmenistan.

 


Showbizz & Sport

Cara Delevingne komt uit de kast als panseksueel.

 

Ellen DeGeneres kan blijkbaar nog amper iets goed zeggen of doen.

 

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.