Paus sust kerkleiders die anti homohuwelijk zijn.Paus Franciscus zegt dat hij geloof heeft in de evolutie en dat de Big Bang theorie juist is, maar dat hij niet gelooft in het homohuwelijk. Hij deed zijn uitspraken op de Pauselijke Academie van Wetenschappen tegen fundamentalistkisten die stellen dat God een tovenaar is met een toverstaf.

De uitspraak over het homohuwelijk komt nadat het Vaticaan plannen overboord gooide om minder homofobisch te zijn. Paus Franciscus is de eerste paus ooit die geen homofobe taal spreekt, maar dat is duidelijk niet naar de zin van conservatieve kerkleiders en dus zwakt hij zijn holebi vriendelijkheid wat af om hen tegemoet te komen, dit tot grote teleurstelling van veel mensen in het bijzonder holebi's. Insiders zeggen dat de paus eigenlijk persoonlijk niet zo erg tegen het homohuwelijk is maar dat hij zijn uitspraken doet om de tegenstanders binnen zijn kerk te sussen. Vorige week kon je bij holebi info lezen dat de paus zei dat de kerk geen angst heeft voor verandering, maar dat holebi's geduld moeten hebben.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN:
PAUS ZEGT KERK IS NIET BANG VAN VERANDERING EN HOMO'S - MAAR GEDULD IS NOODZAKELIJK
KATHOLIEKE GELOVIGEN MEER PRO GELIJKE RECHTEN VOOR HOLEBI'S DAN DE KERK
KATHOLIEKE KERK BEREIKT GEEN AKKOORD OVER STANDPUNTEN ROND HOLEBI'S EN HETERO SCHEIDINGENholebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 29 October, 2014 en 2504 keer gelezen.