4 nieuwe dieren beschreven waarbij holebi zijn voorkomt (nu meer dan 1500 soorten beschreven).Al enkele jaren op rij bracht holebi info nieuws uit de dierenwereld en het feit dat er ondertussen al meer dan 1500 diersoorten zijn beschreven waarbij holebi koppeltjes regelmatig voorkomen. En omdat er ondertussen weer enkele nieuwe soorten beschreven zijn is het weer tijd voor een update.

Eerder kwamen al voorbij: Bonobo's - diepzee inktvissen - ganzen - dolfijnen - flamingo's - vlinders - giraffen - kraanvogels - gorilla's - hagedissen - albatrossen - olifanten - fruitvliegjes - pinguïns - rendieren - schapen - vale gieren - geiten - zeepaardjes - zwarte zwanen - zebravinken - Koala's - en vele anderen. (Onderaan vind je bij de link eerder kon je bij holebi info lezen een eerder nieuws bericht met 16 holebi dier beschrijvingen waaronder zelfs travestieten dieren beschreven zijn.

Vier nieuwe vandaag:

Zeeleeuwen:
Het is bijna niet te geloven maar toch is het zo dat ruim 80 procent van de mannelijke zeeleeuwen alleen paren met andere mannetjes, en waarbij sommigen zelfs nooit paren met vrouwtjes. De man man paringen gebeuren vooral wanneer twee mannetjes vechten om een vrouwtje waarbij het jongere mannetje vaker later enkel nog met mannetjes paart.

Orka's:
Ook bij Orka's zijn er enorm veel paringen tussen twee mannetjes vooral wanneer ze nog erg jong zijn heeft meer dan een derde mannetjes een paring met een ander mannetje. En sommige mannetjes kiezen er bewust voor om enkel te blijven paren met steeds hetzelfde mannetje, jaar na jaar tijdens de paartijd.

Insecten:
Ruim 85 procent van 110 beschreven insecten soorten doen altijd aan paringen met een partner van hetzelfde geslacht. Volgens sommige onderzoekers komt dat door het feit dat insecten niet kieskeurig zijn en ze liever met gelijk wie paren dan nooit paren. Andere onderzoekers stellen dat veel insecten het met een partner van hetzelfde geslacht doen om inteelt te voorkomen.

Vampier vleermuizen:
Bijna driekwart van de vrouwtjes vampier vleermuizen vormen lesbische koppeltjes. Vampier vleermuizen zijn heel trouw eens ze een partner hebben gekozen en blijven vaak langer dan 15 jaar samen. Vampier vleermuizen koppeltjes voeden elkaar met bloed dat ze drinken van dieren zoals koeien.


holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 28 October, 2014 en 2757 keer gelezen.