Holebi film won prijs op Film Fest Gent + weldra te zien in Belg bioscoopzalen + trailer.

Van 14 tot 25 oktober ging in Gent het Filmfestival door. Dit jaar stonden er naast de vele films ook 15 holebi's met holebi of transgender thema op het programma. Een van die films heeft nu zopas een prijs gewonnen.

De Britse holebi film Pride is de publiekslieveling geworden op het voorbije Film Fest Gent. De film haalde met gemiddeld 4,74 op 5 de hoogste publieksscore van alle films op het festival. De film Pride is trouwens volgende maand ook te bekijken tijdens de 14de editie van het Holebi Filmfestival Vlaams Brabant (meer info via link hieronder). En vanaf 5 november is de film te zien in de Belgische bioscoopzalen.

Info en Verhaal - Film Pride:
Britse crowdpleaser 'Pride' rijfde tijdens de jongste editie van Cannes de Queer Palm binnen, de prijs die sinds 2010 wordt uitgereikt aan een holebifilm die volgens de jury "de beeldvorming van homoseksuelen in een positief daglicht stelt". Theatermaker Matthew Warchus levert met deze feelgood komedie, zijn debuut als langspeler, dan ook een juweel van een film af met een hoog Full Monty-gehalte. 'Pride', dat overigens gebaseerd is op waargebeurde feiten, belicht het onverwachtse en onwaarschijnlijke bondgenootschap tussen stakende mijnwerkers uit Wales en een groepje homoactivisten. De film speelt zich af tegen de achtergrond van het Thatcher-tijdperk, in een Welsh stadje meer bepaald, waar enkele homo's en lesbiennes uit Londen - ze noemen zichzelf LGSM (Lesbians and Gays Support the Miners) - in een oude minibus naartoe trekken om de stakers een hart onder de riem te steken door het geld dat ze voor hen inzamelden persoonlijk te komen overhandigen. Alleen zijn de plaatselijke inwoners, de conservatieve regering en de rechtse tabloidpers niet zo progressief denkend. Bekijk hieronder de trailer van de film:
holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 27 October, 2014 en 3595 keer gelezen.