Jean-Jacques Flahaux (MR): Mijn uitspraak was niet seksistisch want ik ben homo.Nawal Ben Hamou, volksvertegenwoordigster voor de PS kon niet lachen met de uitspraken van Volksvertegenwoordiger Jean Jacques Flahaux (MR). Die complimenteerde Hamou met haar uiterlijk na haar eerste toespraak in de Kamer. Ben Hamou noemde het een ongewenst compliment.

Flahaux zei tijdens het kamerdebat: "Ik wenste onze nieuwe collega te feliciteren. Ze spreekt goed. Ze is intelligent. En ik, ik kan het me permitteren: ze is mooi". waarna hij haar nog vergeleek met Alice in Wonderland, om aan te tonen dat hij het oneens is over haar visie over openbare diensten. Maar ben Hamou kon er niet mee lachen en liet weten dat ze een punt wilde maken ter verdediging van ambtenaren en zei: "Ik vind het wraakroepend dat een volksvertegenwoordiger zich enkel om mijn uiterlijk bekommerd Ik ben de antenne van de burgers in het parlement en geen barbiepop. Men moet ophouden het steeds over mijn uiterlijk te hebben."

Flahaux, die naast kamerlid ook burgemeester van 's-Gravenbrakel (Braine-le-Comte) is, ziet het probleem niet. "Ik heb eerst gezegd dat ze intelligent is en goed speecht. En ik heb over haar uiterlijk gesproken. Maar dat is gerechtvaardigd. Ik ben homo en iedereen weet het. Er is dus geen seksisme van mijn kant. Het is niet dat het van een heteroman komt."

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 25 October, 2014 en 5447 keer gelezen.