Zes Italiaanse holebi's opgepakt wegens kussen en vreedzaam demonstreren.Zes Italiaanse holebi en transgender activisten zijn veroordeeld wegens het verstoren van de openbare orde nadat ze demonstreerden tegen een anti holebi groep. Twee van de zes worden ook beschuldigd van perversiteiten door de anti holebi groep, omdat ze elkaar kusten.

De zes holebi's demonstreerden begin deze maand spontaan tegen de anti holebi groep Sentinelle die regelmatig protesteert tegen gelijke rechten voor holebi's in het land. Kort daarna werden de zes holebi's aangeklaagd door de anti holebi groep. In het politie rapport staat dat twee mannen elkaar in het openbaar kusten en dat in aanwezigheid van families met kinderen wat walgelijk is.

De holebi activisten zeggen dat elkaar kussen in het openbaar geen misdaad is, maar dat aanzet tot haat wel strafbaar zou moeten zijn, daarmee verwijzende naar de anti holebi groep die eerder deze maand demonstraties hield tegen holebi's en daarbij ook gebedswake organiseerde om te bidden voor zondige homo's en eveneens oproepen holebi's te verwerpen. Het is niet bekend welke straf de holebi's riskeren maar de mensenrechtenorganistie het Human Rights Watch zegt dat de aanklacht een schending van de mensenrechten is en dat niet de holebi's maar de homofoben zouden moeten worden gestraft.

Extra info:
Begin dit jaar had de Italiaanse eerste minister beloofd dat holebi's meer gelijke rechten zouden krijgen, mogelijk in de vorm van legale partnerschappen, maar die belofte werd niet nagekomen en de Italiaanse overheid is tot op heden nog steeds niet van plan werk te maken van meer gelijke rechten. Sinds kort komen er steeds meer lokale politici en burgemeesters op tegen de overheid. Zij staan wel achter het homohuwelijk en willen dat de overheid er werk van maakt. Ook vraagt men al jaren meer werk te maken van strengere straffen tegen homofobie. Italiƫ is een van de Europese landen die falen op het vlak van gelijke berechting van holebi's en transgenders en is daarvoor al meermaals op de vingers getikt, onder andere door Europa. Er zijn ook zeer veel zelfmoorden onder holebi en transgender jongeren in het land en regelmatig homofobe aanvallen.


holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 24 October, 2014 en 2238 keer gelezen.