Lesbische militair mag later begraven worden naast partner - voor vele anderen kan dit nog steeds niet.





In april kon je bij holebi info het verhaal lezen van een lesbische Amerikaanse veterane die te horen kreeg dat ze na haar overlijden niet mag begraven worden op de militaire begraafplaats naast haar vrouwelijke partner, en dit omdat de staat Idaho toen geen homohuwelijk had. Hetero's kunnen wel gebruik maken van het recht om begraven te worden naast hun partner op een militaire begraafplaats.

Maar recent is alles goed gekomen en won de 74-jarige Madelynn Taylor (foto) een rechtszaak tegen de staat. Dat is vooral mede te danken aan het feit dat een maand eerder een rechter oordeelde dat het verbod op het homohuwelijk in de staat Idaho ongrondwettelijk is, waardoor nu ook holebi's kunnen trouwen in Idaho. De staat moet dus nu ook toestaan dat partners van holebi militairen, die al dan niet zelf ook militair waren, mogen worden begraven naast hun militaire partner op een militaire begraafplaats. Een recht dat tot voor kort enkel was voorbehouden aan gehuwde hetero koppels.

Madelynn Taylor ex militair was sinds 2008 gehuwd in een andere staat, met ex militair Jeanne Mixer die in 2012 overleed en na haar crematie werd bijgezet op het militaire kerkhof. Ondertussen zijn alle officiƫle papieren in orde gemaakt zodat Taylor na haar dood zeker naast haar vrouw zal worden bijgezet na eveneens een crematie. In het verleden zorgde de ongelijkheid betreffende begrafenissen op militaire begraafplaatsen voor veel leed bij holebi koppels, gaande weg wordt dit nu weg gewerkt omdat er steeds meer en meer Amerikaanse staten vandaag de dag een homohuwelijk hebben. Maar omdat er op heden nog maar 31 van de 50 Amerikaanse staten een homohuwelijk heeft zijn er nog tal van holebi's die vandaag de dag nog steeds niet mogen worden begraven naast hun partner op een militaire begraafplaats, ook niet als ze zijn gehuwd in een andere staat.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN:
LESBISCHE EX MILITAIR MAG NIET WORDEN BEGRAVEN NAAST HAAR PARTNER - BIJ HETERO'S KAN DAT WEL


holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 24 October, 2014 en 2047 keer gelezen.