Ellen Page en filmcast weggestuurd van filmlocatie omwille van lesbische film.


In februari van dit jaar kon je al bij holebi info lezen dat actrices Ellen Page en Julianne Moore later samen te zien zullen zijn in de lesbische film Freeheld. Vandaag blijkt dat de dames niet meer welkom zijn om te filmen in een katholieke jongensschool.

Page en Moore en de filmmakers kregen te horen dat ze niet langer mogen filmen in een katholieke jongensschool in New York. De school liet weten dat ze van mening zijn veranderd nadat ze toestemming hadden gegeven om in de school te komen filmen. Filmproducer Michael Shamberg zegt dat de school hen weigert omdat ze zijn te weten gekomen dat de film over lesbiennes gaat, en dat hij aan de school directie had laten weten dat de film niet over het homohuwelijk gaat maar over de erkenning van de waardigheid van twee sterke vrouwen.

Mede producer Kelly Bush zei dat de film gaat over de ongelijkheid en onverdraagzaamheid dat een koppel moest ondergaan terwijl een van hen kanker had en ging sterven. "Dat een locatie weigert ons te laten filmen bewijst hoe noodzakelijk het is dat wij dit verhaal vertellen". Actrice Ellen Page zei: "Religie gebruiken om onverdraagzaamheid te rechtvaardigen maakt me verdrietig, en ik stuur hierbij mijn support aan alle holebi en transgender studenten die naar de school zijn waar we werden verbannen.

Freeheld is een film gebaseerd op het ware verhaal van Laurel Hester een politieagente uit New Jersey die doodziek werd en haar weduwepensioen niet mocht overdragen aan haar vriendin auto mecanicien Stacie Andree, waarmee ze al jaren samen leefde. Wanneer bij Laurel kanker word vastgesteld moesten beide vrouwen een bikkelharde strijd leveren om Laurels pensioen te kunnen behouden. Het verhaal werd eerder verfilmd als korte documentaire, ook Freeheld genaamd, die in 2007 een Oscar won. Actrice Ellen Page speelt de rol van Stacie en actrice Julianne Moore speelt de rol van Laurel. Wanneer de film uitkomt is nog niet bekend.

Extra info:
- De Canadese Actrice Ellen Page, 27, kwam in februari van dit jaar uit de lesbische kast. Ze is vooral bekend uit de films Juno en X Men en de televisieseries: Mrs. Ashboro's Ca en ReGenesis. Ze speelde tot nu toe al in ruim 30 films.
- De Amerikaanse Actrice Julianne Moore, 53, is bekend van films als Hours - The Kids are Allright - Psycho - Big Lebowski en speelde ondertussen al in ruim 65 films. In 2013 kreeg ze een ster op de Hollywood Walk of Fame. In 2003 trouwde ze voor de derde keer met Bart Freundich samen hebben ze een zoon en een dochter.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN
ELLEN PAGE EN JULIANNE MOORE IN LESBISCHE FILMholebi info eigen berichtgeving. 2014

Dit bericht is gepost op 22 October, 2014 en 2659 keer gelezen.