Tv show veranderd mening van ruim 1,7 miljoen mensen over holebi's & transgenders + video.


Een televisie show dat het onderwerp holebi's bracht heeft al vele mensen hun mening veranderd over homoseksualiteit in India. Ondertussen zijn er ruim 1,7 miljoen extra mensen die protesteren tegen de anti holebi wet van het land waarbij homoseksualiteit strafbaar is.

Van 2009 tot 2013 was homoseksualiteit legaal in India. Maar midden 2013 werd de klok terug gedraaid omdat er nog een eeuwen oude wet van kracht was waardoor homoseksualiteit dus opnieuw strafbaar is in het land. Sinds dat moment zijn er regelmatig protestacties tegen de wet waarbij ook zeer veel hetero's mee de straat op gaan.

De Indiase acteur Aamir Khan (foto) die al een tijd een hit televisieshow heeft sneed recent het onderwerp holebi's en transgenders aan in zijn show. Die avond trok zijn show maar liefst 129,6 miljoen kijkers. In de televisieshow kwamen ook dokters en psychiaters aan het woord die lieten weten dat seksuele geaardheid en gender identiteit aangeboren zijn, en dat holebi en transgender zijn niet kan worden genezen. Na de uitzending bleek dat vele mensen van mening waren veranderd over het onderwerp holebi's en transgenders, maar liefst 1,7 miljoen mensen liet na de uitzending via sociale media of de hotline weten dat ze tegen de strafbaarheid van homoseksualiteit zijn waarbij de meerderheid ook liet weten door de show van mening te zijn veranderd over holebi's en transgenders. Bekijk hieronder de video rond de show met Engelstalige ondertitels:
holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 20 October, 2014 en 2357 keer gelezen.