Facebook komt zijn belofte niet na tegenover travestieten, transgenders en holebi's.
Begin deze maand kon je bij holebi info lezen dat Facebook beloofde zijn beleid aan te passen inzake het gebruik van je eigen naam. Eerder kwam aan het licht dat heel wat travestieten, transgenders en holebi's het slachtoffer werden van het facebook beleid dat stelt dat je enkel je échte naam mag gebruiken wanneer je een Facebook profiel pagina aanmaakt.

Maar vandaag blijkt ondanks de beloften van Facebook dat er nog steeds veel accounts van vooral Amerikaanse Drag Queens (zoals Amerikaanse travestieten zichzelf noemen) worden geblokkeerd. De zaak kwam eerder in het nieuws nadat Amerikaanse Drag Queens kloegen over het feit dat Facebook hun pagina verwijderde omdat ze geen gebruik maken van hun échte naam. Daarop trokken ze naar Facebook zelf om te vragen hun beleid te veranderen. In eerste instantie weigerde Facebook maar op 1 oktober liet men weten dat het beleid zou worden aangepast. Maar nu blijkt daar tot nu toe niets van te komen.

"Elke keer als er een of twee accounts worden hersteld, worden er weer een aantal accounts geblokkeerd", aldus Sister Roma, die de protestbeweging leidt. "We hebben het gevoel dat we tegen de stroom inzwemmen, en hoewel ik goede hoop heb dat Facebook het juiste doet, is het ontmoedigend". Volgens Roma is er maar 1 oplossing en dat is dat de optie om een profiel te rapporteren omdat er een valse naam zou worden gebruikt af te schaffen, want dat is wat er vaak gebeurd.

Mensen rapporteren pagina's bij Facebook als zijnde een nep pagina, en daar zijn vooral veel travestieten maar ook transgenders en zelfs holebi's slachtoffer van. De travestieten transgenders en holebi's gebruiken vaak niet hun échte naam uit zelfbescherming, omdat sommigen niet uit de kast zijn, omdat sommigen niet aanvaard worden thuis of door hun vrienden, omdat sommige niet willen dat hun werkgever het weet, en op het vlak van de Drag Queens gebruiken velen hun artiesten naam waarmee ze al vele jaren bekend zijn bij hun grote publiek, hun naam veranderen zo catastrofaal zijn voor hun fans. Facebook zegt dat men juist wel de échte naam moet gebruiken zodat zij eventuele pesters beter kunnen aanpakken. Maar ze beloofden ook tegemoet te komen aan de travestieten en hun pagina's niet meer te verwijderen iets wat tot op heden nog steeds wel gebeurd. Eerder bleek ook dat er sprake is van een zogenaamde Real Name Police - een groep die via een Facebook pagina op zoek gaat naar zogenaamde valse profielen en deze dan melden (zie link onderaan)

Ook holebi info werd slachtoffer van het beleid van Facebook na een klacht van een van de toen nog meer dan 3000 vrienden. Waarna de Facebook pagina van holebi info zonder pardon werd gesloten en er geen andere oplossing was dan het starten van een vind ik leuk pagina.


holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 19 October, 2014 en 2142 keer gelezen.