NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Conchita Wurst bezocht Europees parlement en trad op + 4 video's.Eurovisiesongfestivalwinnares Conchita Wurst trad vandaag op aan het Europees Parlement als de stem van Europa. Conchita, ook wel Tom Neuwirth, kwam met en voor een boodschap. "Het kan me weinig schelen. Ze hebben vast andere dingen te doen en zijn bovendien niet verplicht naar me te komen luisteren." Met die woorden dient Conchita Wurst de conservatieve Europees Parlementsleden van antwoord die stellen dat haar bezoek aan het Europees Parlement vandaag een stukje komedie is. "Zelf in de politiek stappen? Dat kan ik me niet voorstellen."

Wurst bezocht vandaag het Europees parlement op uitnodiging van enkele Europese Parlementsleden. Samen vroegen ze aandacht voor meer respect en tolerantie voor wie 'anders' is, zoals mensen die tot de holebi (homo, lesbisch, biseksueel) & transgender gemeenschap behoren. Wurst zong eerst een lied voor het parlementsgebouw in Brussel en sprak nadien de pers toe. Daarbij zei ze onder andere dat ze het wel grappig vond dat sommige conservatieve parlementsleden haar komst en optreden een stukje komedie noemde. "Ik ben niet zo grappig hoor, en het kan me eigenlijk weinig schelen wat die enkelen denken." Jaloers op hun functie is ze in elk geval niet. "Zelf in de politiek stappen? Dat kan ik me niet voorstellen. Misschien denk ik er over 20 jaar anders over. Overigens: ik vind dat kunstenaars zich veel vrijer kunnen uitdrukken dan politici."

Daarop sprak Wurst zich meteen volop uit voor het homohuwelijk en zei daarover: "Ik snap niet waarom het homohuwelijk voor sommige mensen een probleem vormt. In een perfecte toekomst hoeven we het niet langer over irrelevante zaken als seksuele oriëntatie of huidskleur te hebben. Ik snap dan ook niet waarom sommige politici nog steeds zo bang zijn. Ik ben geen politicus. Ik snap dat je niet iedereen blij kan maken. Niemand heeft evenwel gezegd dat het makkelijk zou zijn. Het is de taak van politici om democratie en gelijke rechten na te streven."

Wurst werd uitgenodigd door Ulrike Lunacek. De Oostenrijkse Lunacek is vicevoorzitter van het Europees Parlement en zit in de groene EVA-fractie. Die zei onder andere dat de overwinning van Wurst op het Eurovisie Songfestival een fantastisch teken was van openheid en non-discriminatie en aantoonde dat mensen in Europa soms al veel verder staan dan de politiek. Lunacek zei dat het nu aan de politiek is die dringend een kader moet creëren zodat de samenleving en de liefde zonder vrees ook voor holebi's en tansgenders overal in de Unie vanzelfsprekend wordt.

In februari keurde het Europees Parlement met een grote meerderheid een rapport van Lunacek goed. Met haar rapport nodigt de Oostenrijkse politica de Europese Commissie uit om een "strategie tegen homofobie" uit te werken. De nieuwe Commissie heeft op dat vlak nog heel wat werk voor de boeg, want ondanks bestaande Europese regels worden nog altijd holebi's en transgenders benadeelt en gepest, op school, op hun werk of in hun dagelijkse samenleving, wat ook bevestigd wordt door een recente enquête van het Europees bureau voor de grondrechten. Tot slot zei Luancek ook nog dat zeggen dat het Europees Parlement vrij is van holebi en transgender personen naïef is, want dat is het niet. Recent is het transseksuele Europarlementslid Nikki Sinclair in de vorige legislatuur nog uit haar partij (de Britse UKIP) en fractie (EFD) gestapt omwille van openlijke trans- en homofobe uitspraken, terwijl die haaks staan op de Europese regels die zeggen dat discriminatie op het werk verboden is.Bron: deredactie.be 2014

Dit bericht is gepost op 08 October, 2014 en 2242 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 augustus 2020 - MisterGayBelgium
31 augustus 2020 - CORONAVIRUS

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Het rommelt in het Oost-Vlaamse regenbooghuis (roze huis).

 

Vlaams rapport: Wat is de impact van het coronavirus op holebi en transgender+ personen (+ nuttige links).

 

Politici in Oostende maken ruzie over regenboogzebrapad.

 

Weer een Belgische plaats op komst met een regenboogzebrapad + lijstje.

 

Eén programma Iedereen beroemd zoekt ook holebi's e.a voor: op zoek naar een virusvriend + video.

 

50 inwoners van Ronse wonnen een regenboog mondmasker.

 

Hoera, ze hebben het gehaald, Bart & Olivier in de VS met zoontje Warre + extra info.

 


Buitenlands nieuws

Holebi relaties zegenen in de kerk? en blik op holebi's verschuift binnen rooms-katholieke kerk.

 

Trans politicia brengt lied voor George Floyd, enkele dagen na diens dood schiet politie zwarte trans man dood + video

 

Minderjarige Nederlandse homofoob riskeert taakstraf en geldboete.

 

Een derde transgender en niet-binaire jongeren deed afgelopen jaar zelfmoord poging.

 

1e Lesbisch live Facebook huwelijk in eerste Centraal Amerikaans land waar holebi's kunnen trouwen + video + lijst.

 

Humanitaire crisis voor holebi & transgender+ personen dreigt in gemenebestlanden door coronavirus.

 


Showbizz & Sport

Baanbrekende aids-activist en The Normal Heart schrijver overleden.

 

Ryan Murphy wil herstart / bewerking maken van hitserie Glee.

 

Voor de tweede keer wint trans vrouw titel van Miss Gay Holland + 2 video's.

 

Britse voetbal bazen praten met nicht van Justin Fashanu over 7 prof voetballers in de kast + info.

 

Pixar komt met holebi kortfilm op Disney+ (+ trailer).

 

Waarom Ruby Rose stopt als Batwoman - makers nu op zoek naar andere lesbische actrice.