Plaat ter nagedachtenis 1ste Belg slachtoffer homofobe moord + videoOp 3 mei 2012 werd ons landje opgeschrikt door de 1ste homofobe moord. Slachtoffer Ishane Jarfi was sinds 22 april 2012 vermist, zijn levenloze lichaam werd op 3 mei door wandelaars terug gevonden in Luik. Vandaag werd in Luik een plaat ter nagedachtenis van Ishane Jarfi ingehuldigd.

De plaat bevindt zich naast de uitgang van homo café 'Open Bar', waar Ishane Jarfi, die toen 32 jaar oud was, werd ontvoerd waarna hij het slachtoffer werd van een homofobe moord. "De herinnering aan Ihsane leeft in ons, elke dag", zei Ihsanes vader, Hassan Jarfi. "En vooral vandaag ... Deze plaat zal mensen eraan herinneren dat op deze plek iemand werd ontvoerd en vermoord. Het is in zekere zin een uitnodiging om te strijden tegen iedere vorm van homofobie." Bernard Thiry, voorzitter van de Fondation Ihsane Jarfi, zei: We wilden een extreem eenvoudige plaat met de kleuren van de seksuele gemeenschap waarvan Ihsane deel uitmaakte." Op de plaat is een gestileerde regenboogvlag te zien met de datum waarop Ihsane het slachtoffer werd van de eerste gekende homofobe moord in België.

De vader van Jarfi emigreerde in de jaren 70 van Marokko naar Luik, de familie kreeg soms te maken met beledigingen over de homoseksuele geaardheid van hun zoon, maar vader en de rest van het gezin kwamen altijd op voor Ishane, het gezin stond bekend als erg open. De vier verdachten: Jonathan Lekeu, Eric Parmentier, Jérémy Wintgens en Mutlu Kiziaslan van de moord op Ishane Jarfi werden in januari van dit jaar voor het hof van assisen gebracht maar werd toen uitgesteld. Normaal gezien zou de zaak nu opnieuw voorkomen voor het hof van assisen op 17 november van dit jaar.

Video: om een video rond de onthulling van de plaat te bekijken KLIK HIER

2014 holebi info

Dit bericht is gepost op 07 October, 2014 en 2534 keer gelezen.