Brandstichting in vrouw, holebi & trans vriendelijke moskee.Midden september kon je bij holebi info lezen dat er in Zuid Afrika een vrouw, holebi en transgender vriendelijke moskee zou open gaan. Veertien dagen later kon je bij holebi info lezen dat de moskee toe moest blijven omwille van parkeerplaats problemen. Vandaag komt het nieuws dat de moskee is getroffen door een brand.

De eerste vrouw, holebi & transgender vriendelijke moskee van Cape Town, Zuid Afrika is getroffen door een brand waarbij het nu al zeker is dat het gaat om brandstichting. De feiten gebeurden in de nacht van vrijdag op zaterdag. De brand is een haatmisdaad want de politie vond petroleum en olie waarmee het vuur is aangemaakt. Er vielen geen slachtoffers omdat de feiten in de nachtelijke uren plaats vonden. De politie is een onderzoek gestart.

De oprichter van de moskee, Dr Taj Hargey, een Iman en professor Islamitische studies en Afrikaanse geschiedenis aan de Oxford universiteit, noemt het een schande, respectloos en een aanslag tegen het huis van God. Het was eerder al duidelijk dat sommige moslims niet blij waren met de vrouw, holebi en transgender vriendelijke moskee. In 2012 ging er in Parijs al een soortgelijke moskee open, en ook de UK heeft enkele moslim organisaties die openstaan voor holebi's en transgenders. Zuid Afrika was in 2005 het vijfde land ter wereld dat het homohuwelijk legaliseerde en bovendien het eerste en tot nu toe nog steeds enige Afrikaanse land met een homohuwelijk.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN:
OPNIEUW OPENEN MOSLIMS MOSKEE WAAR HOLEBI'S TRANSGENDERS EN VROUWEN WELKOM ZIJN
VROUW, HOLEBI & TRANS VRIENDELIJKE MOSKEE MOET TOE BLIJVEN OM BELACHELIJKE REDEN


holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 05 October, 2014 en 1867 keer gelezen.