President Oeganda bang van boycots omwille van anti holebi wet.

De president van Oeganda zegt dat hij bedenkingen heeft om de zware anti holebi wet opnieuw in te voeren. Niet omdat hij zijn homofobe mening laat varen, wel omdat hij vreest voor de economie van zijn land na tal van boycots omtrent de eerder ingevoerde anti holebi wet.

Begin dit jaar voerde Oeganda een zware anti holebi wet in waarbij holebi's een levenslange celstraf riskeerden. In april van dit jaar werd de wet verworpen, met dank aan Oegandese holebi activisten die hadden opgemerkt dat er op een ongrondwettelijke manier was gekomen. Sinds die tijd lieten al tal van politici weten dat de anti holebi wet er opnieuw zal komen. Maar President Yoweri Museveni liet in augustus al weten dat hij water bij de wijn wil doen. En vandaag komt het nieuws dat hij bedenkingen heeft omtrent de herinvoering van de zware anti holebi wet.

Museveni zegt dat hij nog steeds de strafbaarheid van homoseksualiteit wil behouden in zijn land, een wet uit 1950 daaromtrent is nog steeds van kracht. Maar de president geeft nu openlijk toe dat hij bang is voor de economische gevolgen, omdat tal van landen nog steeds Oeganda boycotten omwille van de anti holebi wet. Volgens Museveni hebben zijn wetenschappers bewezen dat homoseksualiteit onnatuurlijk is. "Het is van belang de slang te doden, maar we willen alleen de slang doden niet de pot waar ze in zit. We willen onze kinderen beschermen tegen homoseksualiteit, maar we willen onze handelspartners niet vermoorden. Dat dwingt ons nu om alles te herbekijken". Het is nu afwachten wanneer de anti holebi wet er opnieuw komt en of die al dan niet zal worden afgezwakt.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN:
OEGANDA WIL WATER BIJ DE WIJN DOEN BETREFFENDE HERINVOERING ANTI HOLEBI WET


holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 05 October, 2014 en 1859 keer gelezen.