Facebook gaat beleid veranderen inzake echte naam en komt daarmee travestieten, transgenders & holebi's tegemoet.
Facebook gaat plots akkoord om zijn beleid om te gooien wat betreft het gebruik van echte namen. Eerder lag Facebook onder vuur omdat enkele Amerikaanse

Dragqueens (zoals Amerikaanse travestieten zichzelf noemen) kloegen over het feit dat hun page werd verwijderd door facebook omdat ze een fictieve naam gebruikte.

Ook tal van transgenders en holebi's en vele anderen werden slachtoffer van dit beleid. Vooral in de VS ontstond er groot protests onder de holebi's en transgenders en velen zegden hun account op. Ook de facebook pagina van holebi info werd verwijderd en moest daardoor noodgedwongen door gaan als een vind ik leuk pagina. In eerste instantie hadden de Amerikaanse Dragqueens een gesprek met Facebook waarbij die laatste liet weten zijn beleid niet te willen aanpassen. Maar vandaag blijkt er verandering op komst. Supervisor David Campos liet zopas weten dat het beleid rond het verbod op het gebruik van niet echte namen mensen schaadt en dat het beleid daarom wordt veranderd. Campos liet ook weten dat facebook zich verontschuldigd tegenover de Dragqueens en transgenders en holebi's die het meest werden getroffen door het real name beleid. Men zou nu werken aan nieuwe technische oplossingen om er voor te zorgen dat niemand zijn naam meer moet veranderen, tenzij ze dat willen, en dat ze een beter onderscheid gaan trachten te maken tussen valse profielen en authentieke profielen. Wanneer het beleid veranderd is niet bekend.


holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 01 October, 2014 en 2264 keer gelezen.