Meer holebi & transgender personages op Tv.Uit onderzoek door GLAAD (Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) bljkt dat het aantal holebi en transgender personages op Tv in stijgende lijn zit. Uit het Where We Are On Tv rapport blijkt dat er van de 813 personages die te zien zijn in primetime series nu 32 personages zitten die holebi of tansgender zijn, het gaat daarbij om een percentage van 3,9 procent.

Vorig jaar lag dat aantal nog op 3,3 procent. Maar in 2012 was het een record jaar en lag het percentage op 4,4 procent. Glaad zegt dat televisie stations een belangrijke rol hebben in het tonen van holebi & trangender personages wereldwijd, waarbij men steeds meer het belang in ziet van ook holebi & transgender personages te tonen. Aan top staat momenteel nog steeds de serie GLEE. Verder stelt men in het algemeen dat men nu 45 procent homo's ziet, 25 procent lesbiennes, 20 procent biseksuele vrouwen en 10 procent biseksuele mannen. Het aantal transgender personages blijft laag maar is toch ook gestegen tegenover vorig jaar.

Extra info
GLAAD is een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich inzet voor het stimuleren en bewaken van oprechte representatie van holebi's en transgenders in de media als een manier om homofobie en discriminatie op grond van seksuele geaardheid te bestrijden.

holebi info eigen berichtgeving 2014

Dit bericht is gepost op 01 October, 2014 en 2358 keer gelezen.