Holebi info stelt 8 bijzondere transgender jongeren voor.
In de Verenigde Staten gaat het steeds beter met de aanvaarding van transgender jongeren op school. Dat is ook te merken bij de typisch Amerikaanse school Prom Queen en Prom King verkiezingen, waarbij sinds twee jaar er ook regelmatig transgender jongeren verkozen worden, een bewijs dat al veel Amerikaanse scholen en vooral studenten steeds meer en meer transgender jongeren aanvaarden.

Vorig jaar kon je bij holebi info al lezen over een eerste verkozen transgender meisje als Prom Queen en een eerste verkozen transgender jongen als Prom King. Maar ondertussen zijn er veel meer. De website The Advocate com zette er enkele op een rijtje en holebi info stelt ze graag mee aan u voor.

8 transgender jongeren die werden verkozen als Prom Queen of Prom King.


1: Blake Brockington, 17, uit Charlotte Noord Carolina.
Transgender jongen.

Werd als eerste in zijn staat verkozen als Prom King op zijn school in 2013. Had voordien een moeilijk leven toen hij door zijn eigen ouders verworpen werd omdat hij transgender is. Hij kwam terecht in een liefdevol pleegezin waar hij kon uitgroeien als de persoon wie hij is. Zijn school vrienden en vriendinnen hebben hem altijd aanvaard zoals hij is, hij werd nooit gepest op school. Hij had wel eerder last van transfobe ouders.


2: Cassidy Lynn Campbell, 16, uit Huntington Beach - Californie.
Transgender meisje.

Kreeg een lang applaus van de hele school toen ze de titel van Prom Queen won in 2013. Ze was meteen ook een van de eerste transgender Prom Queens die nationale media aandacht kreeg. Ze werd eerder gepest en startte nadien samen met anderen een anti pest groep op. Ze poseerde ook voor de No H8 campagne. (zie artikel over haar onderaan - eerste prom queen)


3: Mel Gonzalez, 17, uit Suger Land - Texas.
Transgender jongen.

Verkozen tot Prom King in 2014 als eerste in zijn staat die bekend staat als homofobisch maar waar er toch steeds meer begrip komt voor holebi's en transgenders, en waar er ook steeds meer steden en dorpen wetten hebben aangenomen die holebi's en transgender beschermen tegen homofobie. Werd op school ook meteen aanvaard door klasgenoten. Liet weten blij te zijn een voorbeeld te kunnen zijn voor vele andere transgender jongeren.


4: Scarlett Lenh, 16, uit Colorado Springs - Colorado.
Transgender meisje.

Verkozen als Prom Queen in 2014. Had voordien eerst een televisie interview waarin ze vertelde over eerder te zijn gepest, maar toen ze op een andere school kwam werd ze wel aanvaard zoals ze is, op die school is ze dan ook verkozen tot Prom Queen. Ze was overweldigend gelukkig toen ze won.


5: Ray Ramsey, 16, uit Concord - New Hampshire
Transgender jongen.

Verkozen tot Prom King in 2013. De voormalige Prom Queen liet weten dat zijn overwinning veel betekende voor de school waarmee men zegt dat ook transgenders zichzelf kunnen zijn op school. Hij is altijd een zelfverzekerde jongeman geweest en daarvoor bewonderen we hem. Zie artikel over hem onderaan (eerste transgender prom king)


6: Stefi Steven Sanchez, 19, uit Ceder Falls - Iowa.
Transgender meisje. Identificeert zichzelf zowel als mannelijk en vrouwelijk persoon.

Werd verkozen tot Prom Queen in 2013 en was minuten lang sprakeloos na haar overwinning. Liet nadien weten trots te zijn met haar overwinning en blij te zijn een voorbeeld te kunnen zijn voor vele andere transgender jongeren.


7: Niko Walker, 17, uit Culver City - Californie.
Transgender jongen.

Verkozen tot Prom King in 2013. Had niet verwacht te winnen en was sprakeloos toen hij hoorde dat hij Prom King van het jaar werd. Liet weten dat hij zich eigenlijk had in geschreven voor de grap en zich nadien wou terug trekken uit de wedstrijd. Maar zijn klasgenoten dachten daar anders over en verkozen hem tot Prom King van het jaar.


8: Andii Viveros, 17, uit Davie Florida.
Transgender meisje.

Verkozen tot Prom Queen in 2013. Werd van in het begin door haar ouders aanvaard zoals ze is. Won het van 13 andere deelneemsters op haar school. Werd meteen door haar klasgenootjes aanvaard zoals ze is. Liet weten heel blij te zijn met haar overwinning.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 01 October, 2014 en 3447 keer gelezen.