Je leest:

Wie er achter de benadeling van travestieten, transgenders en holebi's zit op facebook.Vorige vrijdag kon je bij holebi info lezen dat het beleid van facebook in het nadeel is van dragqueens, transgenders en holebi's. Omdat de sociale netwerksite mensen niet toestaat te werken onder hun niet echte naam bij het gebruik van een profielpagina. Iets wat vooral in de VS op veel kritiek stuitte en waarna een groep van dragqueens, zoals travestieten zich in de VS noemen, een gesprek aanvroeg met de bazen van facebook, waar ze onder andere te horen kregen dat het beleid niet zal worden aangepast.

Vandaag blijkt dat er een hele groep mensen achter het toepassen van het beleid zit. De groep noemt zich The Real Name Police en opereert via twitter en facebook en roept mensen op om alle facebook gebruikers aan te geven die geen gebruik maken van een échte naam. Daarbij zeggen ze zelfs dat ze ook een einde willen maken aan de vuiligheid op facebook waarbij men expliciet dragqueens noemt en waarbij men zegt dat hun actie er is om alle perverten te bannen van facebook. Vermoedelijk vallen ook transgenders en holebi's onder hun bewoording perverten. Ook vandaag blijkt dat het twitter account van de zogenaamde Real Name Police is verwijderd. Waarom is niet duidelijk. Wel weet men dat de groep er in slaagde ruim 200.000 accounts te laten verwijderen op facebook in slechts drie dagen tijd. Het totale aantal van hun aangiftes ligt vermoedelijk veel hoger. En op facebook zijn ze vermoedelijk nog wel actief.

De groep van Amerikaanse travestieten die bij facebook kloegen zeggen dat veel travestieten, transgenders en holebi's hun eigen naam niet willen gebruiken, omdat velen van hen bang zijn voor hun veiligheid en tewerkstelling, en omdat veel familieleden van transgenders, travestieten en holebi's hen niet aanvaarden zoals ze zijn. Ook veel mensen zijn bang dat een toekomstige werkgever er achter komt dat ze travestiet of holebi zijn en zo de kans op een job mislopen. Een Amerikaanse travestiet zei dat hij zoveel gestoorde familieleden heeft dat hij niet anders kan dan niet zijn echte naam te gebruiken op facebook. Maar jammer genoeg wil facebook niet afwijken van zijn beleid en wordt iedereen die niet wil werken onder zijn of haar eigen naam verplicht te werken met een vind ik leuk pagina als zijnde als fictief figuur, bedrijf, organisatie, community enz...

Gek genoeg liet facebook destijds aan niemand weten dat het niet toegestaan is een profiel pagina aan te maken onder een fictieve naam, waardoor ondertussen heel veel mensen hun pagina zagen verdwijnen of nog zullen zien verdwijnen. Pas sinds enkele maanden laat facebook nieuwe gebruikers weten dat je een échte naam moet gebruiken voor een profiel pagina. Het mag duidelijk zijn dat veel mensen uit de boot vallen sinds facebook zijn beleid met dank aan onder andere de Real Name Police zo streng uitvoert.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 23 September, 2014 en 2207 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday
01 september 2019 - Boots Club
06 september 2019 - Boots Club
07 september 2019 - Girls for Girls
07 september 2019 - Funky
14 september 2019 - Woodpop

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Brusselse holebi’s klagen over lakse politie in hoofdstad

 

Nieuwe Belgische organisatie voor lesbische, biseksuele, trans+ vrouwen & friends.

 

Vzw kinderwens organiseerde bijeenkomst voor homo & lesbische wensouders.

 

Dringend nood aan Belgisch wettelijk kader voor draagmoederschap + 2 video's.

 

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 


Buitenlands nieuws

Noord-Ieren roepen holebi's op om zich kandidaat te stellen als adoptie of pleeg ouders.

 

China volgt Taiwan niet wat betreft homohuwelijk.

 

Homofobe vandalen vernielen Duits holebi & trans herdenkingsmonument + info wereldwijde herdenkingsmonumenten.

 

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 


Showbizz nieuws

Zanger Sam Smith kweekt langzaam aan meer zelfvertrouwen.

 

Regisseur Jayro Bustamante: Elk geloof haat holebi's, een relaas rond zijn 2de film.

 

Regisseur producer wil graag meer oudere lesbische vrouwen in films en series.

 

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.