Je leest:

Beleid van facebook in het nadeel van dragqueens, transgenders en holebi's.

Een tijdje geleden dienden enkele Amerikaanse dragqueens (zoals Amerikaanse travestieten zichzelf noemen) op facebook een klacht in omdat ze niet onder hun verzonnen naam een profiel pagina konden aanmaken. Facebook ging akkoord om met de dragqueens te praten.

Uit de gesprekken is naar voren gekomen dat Facebook niet wil afwijken van zijn bestaande beleid. Dat wil concreet zeggen, dat wie een profiel pagina aanmaakt op facebook, daarvoor zijn of haar echte naam moet gebruiken. De socialenetwerksite liet weten dat ze geen toegevingen willen doen na het protest van verschillende Amerikaanse dragqueens die niet hun echte naam wensen te gebruiken op facebook.

Facebook verwijderde recent tal van profielen van dragqueens, omdat het niet strookt met de vereisten van facebook dat de dragqueens kiezen voor een verzonnen of artiesten naam. “Het beleid is verkeerd en misleidend”, zei David Campos deze week tijdens een persconferentie in het stadhuis van San Francisco. Hij werd geflankeerd door zeven dragqueens. Campos is advocaat en lid van de San Francisco Board of Supervisors, een wetgevend orgaan van de stad en county San Francisco. Dragqueens en andere personen uit de holebi en transgender gemeenschap zeggen dat veel van hen bang zijn om hun echte naam te gebruiken om tal van redenen, waaronder de gevaren voor hun veiligheid en tewerkstelling, maar ook omdat sommige familieleden hebben die hen niet aanvaarden zoals ze zijn. Een Amerikaanse dragqueen zei: "Ik heb veel gestoorde familieleden waarvan ik niet wil dat ze mij via facebook benaderen."

Maar facebook blijft bij zijn beslissing. Wie en profiel pagina wil aanmaken moet zijn eigen en echte naam gebruiken. Eerder herstelde de socialenetwerksite enkele honderden gedelete accounts, maar dit was tijdelijk, want facebook zal deze mensen nu verplichten hun echte naam te gebruiken, en indien ze dat niet willen kunnen ze hun profiel pagina omzetten in een fanpagina waarbij men géén vrienden kan toevoegen. Tal van dragqueens en anderen lieten weten dat het onmogelijk is om hun echte naam te gebruiken omdat hun fans hen al jaren kennen onder hun artiestennaam.

Campos en de groep dragqueens, die worden aan gevoerd door de Sisters of Perpetual Indulgence (een groep van drag performers en activisten die al sinds 1979 verenigd zijn) plannen een nieuwe meeting met Facebook en hopen dat het bedrijf uiteindelijk haar beleid zal wijzigen. Als het bedrijf haar beleid niet verandert, zullen er georganiseerde protesten en boycots komen. “Misbruikte vrouwen, gepeste tieners, holebi's en transgenders… (er zijn) een miljoen verschillende personen met een miljoen verschillende redenen om fake namen te gebruiken”, zei Zuster Roma van de Sisters of Perpetual Indulgence. Facebook benadrukt echter dat haar beleid “slecht gedrag helpt voorkomen”, en tegelijkertijd een veiligere omgeving creëert waar personen aansprakelijk kunnen worden gesteld voor hun handelen. Privacy is wel vaker een discussiepunt tussen gebruikers en Facebook. Voor minderheidsgroepen is het een bijzonder belangrijke kwestie.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 19 September, 2014 en 2236 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Dringend nood aan Belgisch wettelijk kader voor draagmoederschap + 2 video's.

 

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 


Buitenlands nieuws

Homofobe vandalen vernielen Duits holebi & trans herdenkingsmonument + info wereldwijde herdenkingsmonumenten.

 

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 


Showbizz nieuws

Regisseur Jayro Bustamante: Elk geloof haat holebi's, een relaas rond zijn 2de film.

 

Regisseur producer wil graag meer oudere lesbische vrouwen in films en series.

 

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.