Homo meest gebruikte scheldwoord op school.Het meest gebruikte scheldwoord dat Nederlandse kinderen vanaf een jaar of acht elkaar naar het hoofd slingeren is homo. Dit blijkt uit een rondvraag onder Nederlandse docenten voor de Pest-Thermometer.

De Pest-Thermometer is een initiatief van de Nederlandse Academie voor Media en Maatschappij (NAMM) en de Stichting Kinderconsument. Hij is bedoeld voor docenten, die daar kunnen invullen welke scheldwoorden de leerlingen gebruiken.

De woorden hoer, Marokkaan en Jood doen het ook goed op de schoolpleinen. Seksualiteit en afkomst van religie blijken dus populair om een ander de kop mee in te drukken. Ze doen het beter dan uiterlijke kenmerken als bijvoorbeeld kleding of de kleur van het haar. De Nederlandse holebi & transgender federatie het COC zegt: Het is schokkend dat schelden met homo zo veel voorkomt. Maar het heeft ons niet verrast. Holebi en transgender jongeren melden ons
dagelijks hoeveel er op school getreiterd en gepest wordt. Dat is heel naar voor jongeren en het legt de kiem voor holebi en transgender vijandigheid in de samenleving.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 18 September, 2014 en 4939 keer gelezen.