Opnieuw openen moslims moskee waar vrouwen holebi's en transgenders welkom zijn.

In Zuid Afrika opent weldra een allereerste holebi, transgender en vrouw vriendelijke moskee zijn deuren. In de Open Mosque kunnen weldra moslim mannen, vrouwen, homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders samen bidden. Het lijkt een uniek gegeven, dat is het enkel voor Zuid Afrika want in 2012 ging er in Parijs al een soortgelijke moskee open, en ook de UK heeft enkele moslim organisaties die openstaan voor holebi's en transgenders.

De moskee opent vrijdag 19 september zijn deuren, met meteen enkele unieke verwelkomingen. Uniek het feit dat moslim mannen en vrouwen samen in de moskee mogen bidden. Uniek dat de moskee zowel Soennitische en sjiitische moslims verwelkomt, en uniek dat de moskee ook openlijke holebi's en transgender moslims welkom heet. En dat vrouwen ook een dienst mogen leiden en tot slot dat er ook huwelijken kunnen worden voltrokken tussen zowel mensen van hetzelfde geslacht als mensen die een interraciale relatie hebben en mensen met een verschillend geloof.

Oprichter van de moskee is Dr Taj Hargey, een Iman en professor islamitische studies en Afrikaanse geschiedenis aan de Oxford universiteit, die zegt dat de open moskee onder andere het resultaat is van het feit dat in dezelfde straat al jaren het hoofdkwartier gevestigd is van de holebi & transgender moslim groep Inner Circle. Hargey zelf is gehuwd met een vrouw die het christelijke geloof heeft. Zoals verwacht zijn er ook tegenstanders van de moskee waarbij men Hargey beschuldigt zelf een homo te zijn en waarbij men stelt dat er een onderzoek zal volgen om te kijken of de moskee wel voldoet aan de islamitische leer. Hargey zegt er gerust in te zijn en opent vrijdag de deuren van zijn unieke moskee.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 16 September, 2014 en 3755 keer gelezen.