Lesbisch ouder koppel trouwt kerkelijk in de UK + foto's.


In het Britse plaatsje Tamworth is zopas een eerste holebi huwelijk voltrokken in een Spiritualist church. Yvonne en Susan Pace, 66 en 65 jaar oud waren recent het eerste koppel van hetzelfde geslacht dat kerkelijk trouwde. Eerder stelde ook al de Church of Engeland zijn deuren open voor kerkelijke huwelijken, en dit sinds de openstelling van het homohuwelijk in Engeland en Wales.

Yvonne en Susan trouwde eind augustus in de Tamworth Spiritualist Church. In een interview lieten beide dames weten erg gelukkig te zijn dat ze na jaren eindelijk konden trouwen, en ze waren daarbij ook zeer verheugd dat ze dat als eerste holebi koppel in hun kerk konden doen. "Ons geloof is erg belangrijk voor ons en we zijn dan ook zeer blij dat onze kerk onze relatie erkend", zei Yvonne achteraf.

In de Uk zijn er bijna 40.000 mensen lid van de Spirituele kerk die in de UK nog maar sinds 2011 erkend is. In de VS bestaan de kerken al sinds 1848.
De spiritualist church volgt de zeven principes van de Engelse kerk 'The Spiritualists National Union': Het Vaderschap van God; De broederschap der mensen; Contact met de spirituele wereld en de hulp van engelen; Het voortbestaan van de menselijke ziel; Persoonlijke verantwoordelijkheid; Compensatie en rekenschap in het hiernamaals en eeuwige vooruitgang voor de menselijke ziel.

Kerken in de UK waar holebi's kunnen trouwen zijn tot nu toe:
de Church of England - De Metropolitan Community Church en de Unitarian Church en dus nu ook de Spiritualist church.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN:
LESBI MOSLIM KOPPEL RELIGIEUS GEHUWD + FOTO'S EN VIDEO
HOLEBI'S MOGEN KERKELIJK TROUWEN PRIESTERS NIET
5de KERK DIE HOLEBI'S TOESTAAT KERKELIJK TE HUWEN
19 KERKEN STEUNEN HOLEBI'Sholebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 07 September, 2014 en 3021 keer gelezen.