Martina Navratilova vroeg vriendin ten huwelijk op US Open + foto's.
Voor een vol tennisstadion, tussen de twee halve finales van de mannen in, heeft de voormalige tenniskampioene Martina Navratilova, 59, haar vriendin Julia Lemigova ten huwelijk gevraagd. Het huwelijksaanzoek werd massaal toegejuicht door het aanwezige publiek.

Het aanzoek was bovendien op groot scherm te zien in het Arthur Ashe Stadion in New York. Navratilova vroeg haar vriendin Julia Lemigova in de Tennis Channel suite ten huwelijk, waarbij ze op 1 knie ging zitten en de hand van haar vriendin vastnam toen ze de vraag stelde. Julia was duidelijk ontroerd en had tranen in de ogen van geluk en zei natuurlijk ja. Daarop barste het publiek uit in gejuich wat tot in de Channel suite te horen was. Het koppel vierde hun verloving met champagne. Navratilova bedankte later het publiek via Twitter voor hun steunbetuigingen. "Ik ben erg blij, en Julia ook en onze hele familie." Martina en Julia zijn al samen sinds 2006.

Extra info:
Martina Navratilova is een Tsjechisch-Amerikaans prof tennisster van Tsjechoslowaakse afkomst. Ze vluchtte in 1975 uit het communistische Oostblok naar de Verenigde Staten en ontving in 1981 het Amerikaans burgerschap. Ze won 59 grandslamtitels, waarvan 18 in het enkelspel, 31 in het vrouwendubbelspel en 10 in het gemengd dubbelspel. Ze was in totaal 331 weken nummer een van de wereld, waarvan 14 juni 1982 tot 9 juni 1985 de langst aaneengesloten periode was (159 weken).
Door haar openheid over haar lesbische geaardheid en inzet voor de rechten van holebi's is ze bovendien een icoon van de homobeweging. Ook is ze een overtuigd vegetariƫr. In 2000 werd ze opgenomen in de prestigieuze Tennis Hall of Fame. In 2010 kreeg de tennisster borstkanker waarvan ze herstelde
Eind jaren 70 werd ze afgeleid door de media aandacht omwille van haar relatie met de Amerikaanse schrijfster Rita Mae Brown. Op vragen over die relatie erkende ze dat ze op vrouwen valt wat haar toen menige sponsorcontracten kostte. Haar coming out in 1980 was toenertijd in de VS en in de sportwereld zeer ongebruikelijk. Later in 1991 werd de beƫindiging van haar relatie met Judy Nelson, die acht jaar duurde, breed in de media uitgesmeerd omdat Nelson een rechtszaak begon tegen Navratilova voor alimentatie, wat uiteindelijk buiten de rechtszaal werd geschikt. Twee jaar later schreef Nelson een boek waarin ze haar relatie met de tennisster uit de doeken deed.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI INFO LEZEN
UNIEK NAVRATILOVA VOOR HET EERST IN JURK (2012)
PROF BASKETSTER VRAAGT VRIENDIN TEN HUWELIJK + FOTO'S (2014)
SPORTSTER TROUWT VRIENDIN EN KOMT DAARMEE METEEN UIT DE KAST (2014)

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 07 September, 2014 en 2879 keer gelezen.