Vlaams acteur, zanger en auteur Mark Tijsmans: 'Ik ben niet homo of bi maar ook niet hetero'.Vlaams televisie- en toneelacteur, zanger, musicalartiest en jeugdauteur Mark Tijsmans outte zich in het verleden als homo, maar daar heeft hij nu spijt van. "Ik val niet op mannen en niet op vrouwen," aldus Tijsmans in Story en bericht in het nieuwsblad.

De 45-jarige Tijsmans zegt ook dat hij gewoon geen partner wil, en dat hij een kluizenaar is. Mogelijk is hij aseksueel, al zegt hij daar zelfs niets over. Maar hij zegt wel dat hij al lang weet dat hij niets kan voelen voor vrouwen, maar dat hij later besefte dat het met mannelijk eigenlijk net hetzelfde is. "Ik val op niemand." Naar eigen zeggen heeft hij ook spijt van het feit dat hij destijds uit de homo kast kwam omdat hij zich dus geen homo voelt, maar hetero is hij ook niet.

De laatste relatie van Tijsmans is al meer dan tien jaar voorbij. Hij had kort iets met danser Florian Boutonnier, die hij in 2002 leerde kennen in de musical Romeo en Julia. De twee kunnen het nog steeds goed met elkaar vinden, maar er is geen sprake van fladderende vlinders in de buik. Verliefdheid is voor een heel korte tijd. Het is een nep gevoel, zegt Tijsmans. Ik weet dat ik er niet aan mag toegeven. De acteur geeft toe dat hij verder een heel sober bestaan leidt. Ik rij al acht jaar met dezelfde wagen, mijn huisje is over vier jaar afbetaald, ik moet voor niemand zorgen en aan kleren, schoenen en auto's kan ik niet veel geld uitgeven. Ik kan dus heel zuinig leven. meer kan je lezen in Story.

Extra info:
Tijsmans vergaarde bekendheid in Vlaanderen door hoofdrollen in Het Park, Thuis en Flikken. Daarnaast speelde hij gastrollen in onder meer De Kotmadam, Heterdaad, W817 en F.C. De Kampioenen. Ook was hij te zien in enkele films. Hij was te gast in diverse programma's, waaronder veel muziekshows als De Notenclub en Steracteur Sterartiest. Daarnaast was hij vier jaar wrapper op Ketnet en tevens lid en oprichter van de Ketnetband. Naast zijn werk voor televisie speelde hij in 2000 zijn eerste musicalrol als het titelpersonage in Peter Pan; later volgden Camelot en Romeo en Julia, van Haat tot Liefde, waarmee hij tevens door Nederland toerde. In 2006 won hij een Vlaamse Musicalprijs voor zijn rol als Harrie in Mamma Mia!. In 2012 was hij te zien in Domino, de musical. Verder maakte Tijsmans in 2006 zijn debuut als jeugdauteur met Het Geheim van te veel Torens. Tussen 2007 en 2009 verscheen het Wiet Waterlanders-drieluik en in 2010 volgt zijn vijfde boek. Hij werd genomineerd voor diverse Vlaamse boekenprijzen, waaronder de Boekenleeuw en de Gouden Klaproos (SABAM). Hij won reeds tweemaal de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen in de categorie 10 tot 12 jaar, voor Het Geheim van te veel Torens in 2007 en voor Wiet Waterlanders en de Kleine Caroluscode in 2008.

2014 holebi info

Dit bericht is gepost op 19 August, 2014 en 12155 keer gelezen.