Oeganda wil water bij de wijn doen betreffende herinvoering anti holebi wet.


Er komt opmerkelijk nieuws vanuit Oeganda. Waar eerder de zware anti holebi wet, met dank aan Oegandese holebi activisten, werd afgeschaft, wegens het maken van fouten tijdens de procedure om een wet van kracht te laten gaan. Eerder lieten Oegandese politici al weten dat de anti holebi wet zeker terug zal komen. Maar vandaag liet de Oegandese president (foto) het volgende weten.

President Yoweri Museveni laat weten dat als de anti holebi wet terug komt deze zal worden versoepeld. Daarbij zou het mogelijk zijn dat volwassenen toch homoseksuele activiteiten mogen uitvoeren. Iets wat onder de vorige anti holebi wet, die werd afgeschaft nog werd bestraft met een levenslange celstaf. En niet alleen de president staat achter deze nieuwe optie, ook enkele andere wetgevers zeggen dat ze homoseksuele daden niet langer willen straffen.

Bij de herinvoering van de anti holebi wet zou het vooral draaien om het verbieden van het maken van "promotie" rond homoseksualiteit. Een regerende wetgever zei dat men homoseksualiteit tussen volwassenen niet meer wil bestraffen. "We kwamen daarover tot een overeenkomst, om onze Westerse vrienden tegemoet te komen, maar ook om tegelijkertijd onze eigen bevolking te beschermen tegen de promotie van homoseksualiteit." De president liet nog weten dat wanneer twee volwassenen stomme dingen met elkaar willen doen dit moet kunnen. Daarmee bedoelt hij dat wanneer twee mannen of twee vrouwen met elkaar seks willen hebben, op voorwaarde dat ze beide volwassen zijn, dit moet kunnen. Verder is het wel zo dat de oude wet die homoseksualiteit nog kan straffen met een celstraf van veertien jaar blijft bestaan. Maar de vernieuwing van de anti holebi wet die terug komt kan er wel voor zorgen dat er niet langer sprake is van een soort van heksenjacht tegenover holebi's in het land. Het is nu wel afwachten of alles wat men vandaag beweerd ook zal worden uitgevoerd. Oeganda ligt al een hele tijd wereldwijd onder vuur vanwege de voormalige anti holebi wet.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 12 August, 2014 en 2307 keer gelezen.