NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Belg Willem Joris ambassadeur voor holebi's van Amsterdam naar Antwerpen tot Rome + video.Eind juni kon je bij holebi.info lezen dat de 28-jarige Willem Joris uit Leuven de tweede editie won van de Mr Gay Vlaanderen verkiezingen. Zes weken zien we hem overal opduiken als vertegenwoordiger van ons landje. Recent was hij ook aanwezig op de Amsterdam Gay Pride.

Willem Joris wil zich tijdens zijn zes weken ambtstermijn focussen op holebi acceptatie in de sport. Zelf speelt hij regelmatig tennis en doet hij mee aan wedstrijden, waarbij hij in 2013 goud won op het tennistornooit an de WordlOutgames in Antwerpen. Komend weekend is Joris natuurlijk ook aanwezig op de vele festiviteiten van de Antwerp Games waarbij hij ook deelneemt aan het tennistornooi Brussels With Love van Brussels Gay Sport.

Sport was al het thema van Willem tijdens de kiescampagne voor Mister Gay Vlaanderen en hij zal er ook de komende tijd aan werken. "Het is goed dat er elk jaar een ander thema aan bod komt. In 2013 lag de nadruk op de strijd tegen pesten. Dat is nog steeds belangrijk, maar ik wil me concentreren op homoacceptatie in de sport, vooral in ploegsporten." Een mooi toeval is dat de laatste maanden er enkele prominente coming-outs in de sportwereld zijn geweest. Recent nog zwemlegende Ian Thorpe. Met Sports4Every1 heeft çavaria ook een campagne over holebi's en transgenders in de sport. Willem speelde hierop in tijdens de Mister Gay Vlaanderen-verkiezing. Zijn fans droegen bijvoorbeeld het logo van de campagne.

"Toen ik me kandidaat stelde, wist ik dat ik rond sport wilde werken. Ik heb daar immers een band mee. Ik tennis sinds mijn 17de en ik doe mee aan wedstrijden." In 2013 won hij goud op het tennistornooi van de worldOutgames in Antwerpen. "Ik zie het een beetje als Kom op tegen kanker, waarbij het steeds gaat over de strijd tegen kanker, maar ieder jaar een ander aspect belicht wordt." Intussen is hij ook woordvoerder van de vzw Help Mij, een organisatie die zich inzet tegen pesten en een project is dat nauw aan het hart ligt van MGV-organisator Bram Bierkens. Hoe wil Willem dan concreet awareness, bewustzijn, voor holebi's én transgenders in de sport creëren. "Ik deel berichten over dit thema op mijn Facebookprofiel. Na de zomer willen we [de organisatie van MGV en Willem, n.v.d.r.] de aftrap geven van een professionele voetbalwedstrijd. En in mijn promofilmpje voor Mister Gay World zal sport ook aan bod komen."

Ja, want Joris neemt voor ons landje binnenkort ook deel aan de Mr Gay World verkiezingen. Eerder kon je bij holebi.info al een voorstelling van de kandidaten zien. De Mr Gay World verkiezingen gaan dit jaar door in Rome. En het wordt een zware strijd voor Joris, de concurrentie is groot en sterk, letterlijk dan, want de meesten heren zijn stoere fitnessspierbundels, en dat is Joris zelf niet. "Ik ben al wel wat bijgekomen sinds Mister Gay Vlaanderen in juni, maar echt veel spiermassa wil ik niet hebben. In het tennis zijn mijn kwaliteiten snelheid en uithouding, niet zozeer kracht. Ik moet dus licht genoeg blijven." Toch is Joris gee magere twink, en valt hij best wel op tussen de andere kandidaten. "Ik wil dat wel uitspelen. Al is het duidelijk dat de World-verkiezing meer nadruk legt op uiterlijk dan Mister Gay Vlaanderen." Wat hij zal moeten doen, zal grotendeels ter plaatse blijken. Maar intussen werkt Marisa Allen aan het nationaal kostuum voor België en zorgt Geert De Puysseleir voor avondkledij.

Over het feit dat Willem Joris nu een tijdje Mister Gay Vlaanderen ambassadeur is.
Mister Gay Vlaanderen moet een ambassadeur zijn voor holebi's. Willem beseft wel dat niet iedereen hem als winnaar wou, maar hij doet zijn best om aanwezig te zijn op evenementen van sponsors, prides zoals die van Amsterdam en Antwerpen en het tennistornooi. Hij kwam al volop in de media met artikels in kranten, zijn komst in 'Hotel M' op één, het VTM Nieuws en in tijdschriften. "Ik tracht veel te netwerken zodat mensen zich mij herinneren. Zo krijg ik veel uitnodigingen, die dan weer leiden tot meer zichtbaarheid." Willem wordt ook herkend, vooral in Leuven en Antwerpen. "Ik ging onlangs kijken naar een voetbalwedstrijd van de Rode Duivels op de Oude Markt in Leuven. En dan fluisteren mensen 'Is hij dat?' Ze checken op internet en kijken dan bevestigend." Ook zijn collega's van de KU Leuven zijn enthousiast. Ze kwamen hem steunen tijdens de finaleshow en hielpen zelfs met zijn campagne. Ook zijn promotor was positief, omdat Mister Gay Vlaanderen inhoud heeft en ook de jury veel aandacht heeft voor engagement, eloquentie en ideeën.

Die steun is ook welkom, want als doctoraatstudent heeft Willem uiteraard ook werk. Hij studeerde communicatiewetenschap en nadien een extra jaar overheidsmanagement. Nu onderzoekt hij samen met andere universiteiten in Europa de berichtgeving over de eurocrisis. En nadien? "Dat staat nog open. Ik kan gaan voor een post-doctoraat, werken voor de overheid, …" Zijn doctoraat loopt nog anderhalf jaar. Met actes de présence, een feestje hier en daar, prides en wedstrijden weet Willem wat te doen. "Het is soms druk, omdat die activiteiten vaak samenvallen." Dit weekend is een mooi voorbeeld: receptie met Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA), toneel op vrijdag, tennis en prideparade op zaterdag, zondag het slotfeest.

Willem was al 24 toen hij zijn coming-out deed. Dat lijkt 'oud' tegenwoordig. "Maar ik was snel uit de kast. Ik had op een avond een jongen gekust en dan besefte ik dat dit het was. De dag erop wist iedereen het en de meesten reageerden 'dat ze het wel wisten'. Het is nooit een punt geweest." Maar goed ook, want als Mister Gay Vlaanderen is hij echt publiekelijk uit de kast. Hij is er in ieder geval klaar voor. Een jaar lang is hij Mister Gay Vlaanderen met alles erop en eraan. En je kan alvast voor hem stemmen in de online peiling van de Mister Gay World verkiezingen. Je kan 1 keer per 24 uur stemmen. KLIK HIER om je stem uit te brengen voor Willem Joris. En bekijk hieronder het filmpje rond de promotie van zijn deelname:


EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:

HOLEBI INFO STELT KANDIDATEN MR GAY WORLD VOOR + FOTO'S

WINNAAR MR GAY EUROPA + FOTO'S EN 4 VIDEO'S

WINNAAR MR GAY VLAANDEREN 2014 EN ANDERE TITEL WINNAARS + FOTO'S EN VIDEO


EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI.INFO NIEUWS:

MAROKKAANSE ORGANISATIE ZEGT - HEB RESPECT VOOR HOLEBI'S & TRANSGENDERS

JIM PARSONS ZIT KOMENDE DRIE JAAR OP ROZEN

9 THERAPEUTEN STOPPEN MET GEVEN WORDT HETERO THERAPIE

JAZZ - 13 - BEROEMD EN TRANSGENDER + VIDEO

NIEUW NEDERLANDS TV PROGRAMMA OP KOMST OVER HOMO JONGEREN

HOLEBI REGENBOOG VOETPADEN BLIJVEN IN...

ZWARE ANTI HOLEBI WET VERWORPEN IN OEGANDA

ANTWERPS STADSBESTUUR WIL BAND MET HOMOFOBISH SINT PETERSBURG NIET VERBREKEN

RESULTATEN GROOTSTE POLL OVER HOLEBI & TRANS FOBIE IN BELGIE


MEER NIEUWS: KLIK HIERholebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 07 August, 2014 en 2884 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
20 december 2019 - Cave @ Steel Gate
21 december 2019 - Girls for Girls
21 december 2019 - Funky
26 december 2019 - Girls for Girls
27 december 2019 - Pride to be older
28 december 2019 - Sharon O Love
28 december 2019 - Boys for Boys
31 december 2019 - H.I.M New Years Party

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Drie Belgische steden roepen Polen op te stoppen met invoeren holebi & transgender vrije zones.

 

100 procent hetero bestaat niet? of wel? drie Vlaamse seksuologen aan het woord.

 

Lesbisch en leerkracht zijn, niet altijd eenvoudig aldus Belgische radiopresentatrice.

 

Maak kennis met jongste Vlaamse transgender meisje.

 

Ouders Marieke Vervoort niet te spreken over, en kapot van foto's in New York Times

 

New York Times volgde Marieke Vervoort tot aan haar dood en publiceert haar verhaal en nooit eerder getoonde pakkende foto's.

 


Buitenlands nieuws

Lesbisch koppel trotse mama's van zoontje dat ze beide in zich droegen.

 

Solo seks, homo's doen het een beetje meer dan hetero mannen, vrouwen helft minder.

 

Nederland wil af van discriminatie van homo's en biseksuele mannen voor bloeddonatie.

 

Voor het eerst meer hetero mannen besmet met hiv-virus dan homo's.

 

Oude kerk wordt omgevormd tot holebi & transgender daklozen centra.

 

Nieuw Nederlandstalig boek: Fluwelen woede, opgroeien als homo in een hetero mannenwereld.

 


Showbizz nieuws

Megan Rapinoe uitgeroepen tot sport persoon van het jaar.

 

Mannen danskoppel schreef geschiedenis in wereldwijde populaire danswedstrijd.

 

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.

 

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.

 

Caitlyn Jenner krijgt tal van transfobe haat berichten op sociale media.