Harry Potter fans zijn meer holebi & trans vriendelijk.Uit een nieuwe Britse studie, gedaan door vier universiteiten, blijkt dat kinderen, jongeren en jongvolwassenen, die de boeken van Harry Potter lezen meer holebi & trans vriendelijk zijn dan andere kinderen. De onderzoekers keken naar de houding van basisschool kinderen, middelbare school kinderen en college studenten, in verhouding met hun kennis van J.K Rowling's zeer populaire fictie series.

De studie kreeg de naam:The greatest magic of Harry Potter: Reducing prejudice en werd gepubliceerd in het Journal Of Applied Social Psychology. Uit het onderzoek bleek dat middelbare scholieren die de boeken over Harry Potter lazen en zich inleefden in de held Harry meer tolerant zijn tegenover holebi's. Ook bleek uit de studie dat Harry Potter ook een positieve impact heeft op de houding tegenover immigranten en vluchtelingen (groepen die ook vaak gediscrimineerd worden) onder de jeugd.

Schrijfster J.K Rowling heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat Harry Potter een dun versluierde analogie is voor de burgerrechten, en in het bijzonder de opkomst van het nazisme, waarbij veel plot verhalen gericht zijn op conflict tussen zuiver bloed en gemengd of half bloeden, heksen en tovenaars. Waarbij voorvechter Harry Potter strijd tegen de slechte Lord Voldemort en zijn doodsetende volgelingen om er voor te zorgen dat de gehele magische wereld in vrede kan leven. Rowling zei ook al eens dat daar waar een weerwolf in de verhalen komt die staat voor hoe mensen met Hiv worden gestigmatiseerd door misverstanden en onwetendheid. Daarnaast bekende Rowling al in 2007 dat ze altijd al dacht dat het personage Dumbledore homo is, en sprak ze zich meermaals uit tegen fanatisme en homofobie.
LEES OOK
HARRY POTTER ACTEUR IS BLIJ ALS MENSEN HEM HOMO NOEMEN (Nieuws uit 2009)
JK ROWLING VERDEDIGDE HOMO PERSONAGE UIT HARRY POTTER VERHALEN (Nieuws uit 2008)


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 01 August, 2014 en 2582 keer gelezen.