Proces tegen wordt hetero kamp, waar homo tieners hongerdood stierven gaat verder...
In april 2013 kon je bij holebi.info het zeer shockerende verhaal lezen van enkele homo tieners die een hongerdood stierven en eerder zwaar mishandeld werden in een kamp om hen heteroseksueel te maken. De feiten gebeurden in Zuid Afrika en de bovenstaande foto van de jongen die overleed ging de wereld rond.

Zopas is er opnieuw een deel van het proces, dat al drie jaar duurt begonnen. Nog steeds worden kamp leider Alex De Koker, 49, en een medewerker Michael Erasmus, 21, beschuldigd van: moord, kindermisbruik, verwaarlozing met de dood tot gevolg en zware mishandeling.

De foto van Raymond Buys, 15, (foto) die vorig jaar gepubliceerd werd, en die na zware mishandelingen en uithongering stierf schokeerde veel mensen wereldwijd. Buys werd door zijn ouders naar het Echo Wild Game Rangers training kamp gebracht, waar men beloofde hem mannelijker te maken en te 'genezen' van zijn homoseksuele geaardheid. Toen hij in het ziekenhuis terechtkwam had hij verschillende brandwonden over zijn gehele lichaam, had hij een gebroken arm, was hij ondervoed en in een coma geraakt. Enkele dagen later overleed hij.

De beschuldigden ontkennen de aanklachten. Sterker nog Alex De Koker beweert dat Buys zichzelf verwonde, en dat hij gewond raakte door te spelen met de andere jongens. Verder zei hij dat hij de tiener in een ander bed had laten slapen onder bewaking omdat de jongen met zelfmoord dreigde en hij dat wilde voorkomen. De aanklacht wegens moord doet hij af als onzin.

Uit verklaringen van andere tieners, die ook in het kamp verbleven, bleek dat Buys elke nacht werd vastgebonden in zijn bed en dat hij geen eten kreeg en niet naar het toilet mocht. Bovendien werd de jongen ook gedwongen zijn eigen uitwerpselen op te eten, en werd hij geslagen met planken en stokken. Een 19-jarige die in het kamp verbleef getuigde dat De Koker Buys naakt vastbond op een stoel met een kussensloop over zijn hoofd en dat hij hem wilde elektrocuteren met een stun gun. De Koker had de ouders van Buys verteld dat hun zoon was overleden door een hartaanval. Vier jaar eerder stierven er nog twee jongens in het kamp. De 18-jarige Eric Calitz en de 19-jarige Nicolaas Van Der Walt ook hun ouders kregen te horen dat hun zonen overleden aan een hartaanval, in werkelijkheid stierven ze door zware mishandeling en uithongering. Kampleider Alex De Koker kreeg in 2009 al eens een tijdelijke schorsing opgelegd na de dood van Eric Calitz, en voor de dood van Nicolas Van Der Walt werd hij nooit veroordeeld. Het proces gaat nu verder.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
HOMO TIENERS STIERVEN HONGERDOOD IN KAMP OM HEN HETERO TE MAKEN (2013)

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 31 July, 2014 en 3464 keer gelezen.