22-jarig androgyn top model komt uit de kast als transgender

Andrej Pejic, een in Bosniƫ geboren transgender @ androgyn model die al enkele jaren zowel mannen- als vrouwenmode showt, laat weten dat ze vanaf nu door het leven gaat als Andreja Pejic. Na een operatie om definitief van geslacht te veranderen zal ze enkel nog optreden als vrouwelijk model. Al in 2011 gaf holebi.info aandacht aan Pejic (zie bericht onderaan).

De 22-jarige Bosnische Australiƫr maakte dit gisteren zelf bekend via haar Facebook pagina en de media. Pejic stond in het verleden al model van Marc Jacobs en Jean-Paul Gaultier en werd ook bekend door een campagne voor beha's van de Hema. Door het androgyne uiterlijk kon Pejic zowel voor mannen als vrouwen mode poseren. Maar daar komt nu een einde aan omdat ze nu definitief kiest om verder helemaal als vrouw door het leven te gaan.

"Aan alle transgender jeugd wil ik zeggen dat je trots moet zijn op wie je bent", vertelt Pejic aan homorechtenorganisatie GLAAD. Op Facebook deelde ze een bericht waarin ze haar fans bedankt. "Ik wil jullie allemaal bedanken voor de liefde en steun de afgelopen jaren. Jullie hebben me geholpen en ik heb veel geleerd. De reactie op mijn aankondiging was overweldigend en herinnert me eraan waarom ik dit publiekelijk bekend maak." In een interview met Style vertelt Pejic dat haar modellenbureau in New York positief reageerde op zijn definitieve geslachtsverandering. "Ik had pas een ontmoeting met het vrouwenteam en ze waren verheugd dat ik de mannenafdeling inruilde voor de vrouwenafdeling. Dat is fantastisch. Volgens mij heeft niemand dit ooit gedaan." Pejic was al bij veel bureaus actief op zowel de mannen- als vrouwenafdeling, maar nog niet in de Verenigde Staten. "Kennelijk is de Amerikaanse markt (nog) niet zo progressief."

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
TRANS ANDROGYN MODEL IN LUXE CATALOOG (2014)
LUXE KETEN KOMT MET 17 TRANSGENDER MODELLEN (2014)
MODEWERELD SPEELT MET GENDER Andrey Pejic (2011)


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 25 July, 2014 en 4345 keer gelezen.