Tweede Europees land dit jaar dat homohuwelijk bij wet verbiedt.

De overheid van Macedonië heeft zopas een wet goedgekeurd die het homohuwelijk verbied. Daarmee is Macedonië meteen het tweede Europese land dat dit jaar een wettelijk verbod invoert tegen het homohuwelijk. In juni verbood Slowakije het homohuwelijk bij wet.

Een trieste dag voor Europa en holebi's en transgenders in Macedonië. Een grondwettelijke wet verbiedt het homohuwelijk en omschrijft het huwelijk enkel mogelijk tussen een heteroseksuele man en een heteroseksuele vrouw. Een toegevoegd amendement zorgt er voor dat holebi koppels ook geen kinderen kunnen adopteren. Overheids woordvoerder Aleksandar Gjorgjiev, zegt dat dit noodzakelijk is om kinderen te beschermen.

Vorig jaar werd de Gay pride afgelast nadat de politie liet weten de holebi's en transgenders niet te willen beschermen omdat er eerder veel homofobe aanvallen waren geweest in het land, en ook eerder tegen een Gay Pride. Verder liet de president van het land recent nog weten dat discriminatie van holebi's een mythe is in zijn land en dat homo's zichzelf stigmatiseren door zichzelf in een groep te plaatsen die worden gediscrimineerd. Volgens de president wordt er niemand in zijn land gediscrimineerd. In werkelijkheid blijkt er zeer veel homofobie te zijn in Macedonië. Sterker nog het land heeft geen eens wetten die holebi's en transgenders beschermen tegen homofobie. En amper vijf grote holebi organisaties die het land telt zijn regelmatig slachtoffer van geweld en homofobie.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:<:B>
EUROPEES LAND VERBIEDT HOMOHUWELIJK BIJ WET


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 16 July, 2014 en 2569 keer gelezen.