Legendarische prof sporter komt uit de kast - 18de sporter out dit jaar - UPDATE 13 juli.

De legendarische Australische Olympische en wereldkampioen zwemmen, Ian Thorpe, 31, is zopas uit de kast gekomen. Er gingen al een lange tijd geruchten over zijn seksuele geaardheid waarbij het tot nu steeds ontkende homo te zijn. Thorpe is meteen de 18de sporter die dit jaar uit de kast komt.

De vijf keer Gouden Olympische medaille winnaar zei twee jaar geleden nog dat hij absoluut geen homo was en dat hij alleen maar seksuele relaties had met vrouwen. Maar in een interview met Michael Parkinson, dat morgen wordt uitgezonden op de Australische televisie, bekend Thorpe dat hij wel degelijk homo is.

Olympisch en Australische duiker, schoonspringer Matthew Mitcham, 26, die zelf in 2008 uit de kast kwam, zegt goed te begrijpen hoe moeilijk dit was voor Thorpe. En dat hij hoopt dat zijn coming out hem rust zal brengen en dat het publiek hem hetzelfde respect en overweldigend support geeft als hij zelf kreeg toen hij uit de kast kwam. Thorpe wordt aanzien als een van 's werelds beste zwemmers op de middenafstand (vrije slag). Hij heeft in totaal vijf gouden Olympische medailles en elf wereldtitels lange baan gewonnen. Zijn bijnaam is Thorpedo.

UPDATE 13 Juli
Vandaag zegt Thorpe dat hij niet eerder uit de kast kwam omdat de leugen te groot werd. Hij doelt daarmee op het feit dat hij jarenlang ontkende homo te zijn, en vaak zelfs beweerde dat hij alleen maar met vrouwen seks had. Omdat de leugen steeds groter en groter werd durfde hij niet meer uit de kast te komen. In het televisie interview dat vandaag wordt uitgezonden op de Australische televisie zegt hij dat hij geen hetero is, en dat hij pas sinds pakweg twee weken zichzelf in staat voelt om dat aan iedereen toe te geven. Naar eigen zeggen was hij erg bang dat mensen hem een leugenaar zouden noemen, omdat hij zo lang ontkende homo te zijn, en een deel van hem wilde niet dat Australiƫ een kampioen had die homo is. Op sommige momenten dacht hij klaar te zijn voor zijn coming out, maar toch durfde hij het telkens opnieuw niet aan. Maar dat is nu allemaal voorbij. In het interview zegt hij zich nu wel goed te voelen, en laat hij weten dat hij hoopt dat jonge mensen geen voorbeeld aan hem nemen en sneller uit de kast durven komen. Hij was naar eigen zeggen lange tijd veel te bezorgd over de reactie van zijn familie en vrienden. En zoals bij de meeste holebi's wanneer die hun coming out doen het geval is, reageerde iedereen positief.

Sporters die dit jaar (2014) uit de kast kwamen
1: Liam Davis => Brits semi prof voetballer.
2: Ian Matos => Braziliaans Olympisch duiker.
3: Thomas Hitzlsperger => Voormalig Duits prof voetballer.
4: Chris Voth => Canadees prof volleyballer.
5: Conner Mertens => Amerikaans College American Football speler - 1ste nog actieve College sporter in de VS.
6: Ana Laura La Monita Esteche => Argentijnse prof bokster - vriendin van Ohana Gimenez.
7: Ohana Gimenez => Argentijnse prof bokster - vriendin van Anna Esteche.
8: Ari Pekka Liukkonen => Fins Olympisch zwemmer.
9: Chandler Whitney => Amerikaans College American Football speler - vriendje van Conner Mertens.
10: Michael Sam => Amerikaans prof American Football speler - was toen hij uit de kast kwam nog College speler.
11: Casey Stoney => Britse voetbal kapitein en voetbalster.
12: Nicole Bonamino => Italiaanse prof IJshockey speelster - 1ste sporer uit eigen land die uit de kast kwam.
13: Marcus Juhlin => Zweedse American Football speler.
14: Derrick Gordon => Amerikaans prof Basketballer.
15: John Fennell => Australisch prof Rodelaar.
16: Rhyian Anderson Morley => Australische American Football speler.
17: Charline Labonte => Canadees Olympisch IJshockey speelster.

holebi info 2014

Dit bericht is gepost op 12 July, 2014 en 3119 keer gelezen.