Nieuwe homo docu film uit + trailer.The Circle (Der Kreis) is een nieuwe homo documentaire film van regisseur Stefan Haupt vertelt het waargebeurde verhaal van een Zwitserse holebi groep die de Nazi's overleefden en het verhaal van een Zwitsers homo koppel in 1958.

De naam van de film verwijst naar een homo magazine dat werd uitgegeven in neutraal Zwitserland in 1932 onder de naam Swiss Friendschip Banner en sinds 1942 onder de naam The Circle. Terwijl homo's in andere delen van Europa werden vervolgd tijdens Wereld Oorlog twee, was homoseksualiteit niet meer strafbaar in Zwitserland sinds 1942 en in de kantons Genève, Ticino, Vaud en Valais sinds 1798. Dit zorgde voor een grote holebi cultuur in de jaren 40 en 50 in Zwitserland. Met als resultaat dat het homo magazine The Circle openlijk kon worden gepubliceerd en verdeeld in oorlogstijd.

Er ontstond ook een geheime sociale groep rond de publicatie van het magazine en dat is hoe Ernst Ostertag en Robi Rapp, de onderwerpen uit de film, elkaar in 1958 ontmoetten. Maar na een aantal brutale aanvallen en moorden binnen de Zwitserse homo gemeenschap werd de aandacht van de autoriteiten getrokken en moest te groep ophouden met bestaan. Toch ging men nog een tijdje door en werd het laatste nummer pas in 1967 uitgebracht. In de film documentaire zitten echte interviews met Ernst en Robi die getuigen naast de acteurs. De film won al een Teddy Award voor beste documentaire film met holebi thema tijdens het Berlijnse Internationale filmfestival.

Het verhaal van de film:
Zurich, 1958. De jonge leraar Ernst Ostertag valt als een blok voor de travestiet Robi Rapp. Hij raakt vervolgens verscheurd tussen zijn burgerlijke bestaan en zijn toewijding voor homoseksualiteit. Ernst wordt lid van de homo-organisatie Der Kreis (The Circle) en doorleeft het hoogtepunt en de uiteindelijke ondergang van de organisatie, welke in heel Europa wordt gezien als de pionier van de homo-emancipatie.EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
NL HOMO FILM WINT PRIJS + INTEGRAAL GRATIS TE BEKIJKEN
NL FILM OVER TRANSGENDERS WINT PRIJS IN INDIA
REGISSEUR GUS VAN SANT MAAKT FILM OVER EX HOMO


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 11 July, 2014 en 3728 keer gelezen.