Je leest:

Over holebi's die kinderen krijgen in Afrikaans land waar holebi zijn strafbaar is.Wanneer holebi's aan Afrikaanse landen denken, is men er altijd van overtuigd dat het voor Afrikaanse holebi's altijd kommer en kwel is in eigen land. Wat velen niet weten is dat ondanks het feit dat in de meeste Afrikaanse landen homoseksualiteit strafbaar is, dit niet wil zeggen dat alle mensen uit dat land homofobisch zijn. En veel mensen weten ook niet dat sommige Afrikaanse landen, waar homoseksualiteit strafbaar is, die strafbaarheid al enkele jaren niet meer wordt uitgevoerd en dat men in sommige van die landen openlijk holebi kan zijn. Natuurlijk zijn er dan nog best problemen, maar is dat niet overal zo?

Een uniek verhaal van een Keniaanse openlijke homo activist en trotse papa van drie dochters. En problemen? Die ondervind hij nauwelijks. In het Afrikaanse Kenia is homoseksualiteit strafbaar en het homohuwelijk en adopteren voor holebi's verboden. Maar toch zijn er in Kenia holebi's met kinderen. Zoals je hieronder kan lezen:

Denis Nzioka (foto's) is nog geen dertig, openlijk homo, holebi & transgender activist en vader van drie kinderen, en hij woont in een land waar homoseksualiteit strafbaar is. Nzioka vertelt aan tal van Keniaanse homo's en lesbiennes hoe ze op legale wijze een gezin kunnen stichten, als alleenstaande of als koppel. Zodat er ondertussen best al heel wat Keniaanse holebi's zijn met kinderen. Nzioka werd in 2010 al uitgeroepen tot face of gay's in Kenia door ILGA ((International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association).

Nzioka verteld over zijn eigen methode. Hij is vader van drie dochters. Zijn biologische dochters zijn van drie verschillende moeders. Twee van die moeders zijn lesbisch, eentje is hetero. Volgens Nzioka moest er eerst wel heel veel gepraat worden om alles te kunnen verwezenlijken en om overeenkomsten te bereiken over de opvoeding van de kinderen.

Verder wilde hij ook dat elke moeder een Hiv test onderging. Uiteindelijk werd er telkens overeengekomen dat het om een gedeelde opvoeding gaat. Nzioko zegt tegen Keniaanse holebi's dat wanneer het kind geboren wordt men kan kiezen om wel of niet de naam van de donor vader op de geboorte akte te zetten en dat men daar goed over moet praten.

Naar eigen zeggen was het voor hem destijds helemaal niet moeilijk om een moeder te vinden voor zijn kinderen. "Onthoud eerst en vooral dat er best veel homo's en lesbiennes zijn in Kenia, en velen van hen hadden vroeger heteroseksuele seks, en sommigen die biseksueel zijn, die zijn erg open over hun seksualiteit. En omdat er dus genoeg lesbiennes zijn in Kenia was mijn zoektocht niet moeilijk."

Daarnaast zegt Nzioka dat het ook mogelijk is om te kiezen voor kunstmatige bevruchting. Iets waar al veel Keniaanse lesbiennes volgens Nzioka gebruik van gemaakt hebben. In Nairobi is er een IVF centrum waar zelfs ook homo's terecht kunnen, ook al is dat wettelijk verboden voor holebi's. In het centrum kan je terecht voor alles. IVF, ICSI, Sperma analyse, embryo invriezen, arrangementen voor eicel donatie, sperma donatie, embryo overdracht, draagmoederschap enz enz. "In werkelijkheid zijn er al tal van holebi koppels en alleenstaanden die ouders zijn in Kenia. Daarom is de tijd gekomen dat men de wetten in mijn land veranderd en gewoon toestaat dat ook holebi's legaal kinderen mogen krijgen, en zelfs mogen adopteren, want ondertussen zijn er best al veel holebi's die kinderen hebben geadopteerd of opvoeden als pleegouders, ook al is dat bij wet verboden."

Volgens Nzioka kan je als Keniaanse holebi ook adopteren, zelfs al is dat niet wettelijk. Nzioka zegt dat je gewoon niet hoeft te zeggen dat je homo of lesbisch bent. "Men vraagt er gewoon niet naar, dus kom je er gewoon mee weg. Ik heb al met tal van homo's en lesbiennes gepraat die kinderen hebben geadopteerd zonder dat het bureau weet heeft van hun seksuele geaardheid." Een nog eenvoudigere manier om als holebi kinderen op te voeden is volgens Nzioka om pleegouder te worden. "Spijtig genoeg heeft mijn land een zeer groot aantal kinderen die nood hebben aan een gezin. Sommigen zijn wezen anderen zijn achter gelaten door hun ouders of verwaarloosd en mishandeld. Er zijn duizenden holebi's die deze kinderen willen opvangen, maar volgens de wet kan dat niet.

Toch zijn er ook al homo's en lesbiennes die wel pleegouder zijn. Vaak gaat dat via familie, waarbij een alleenstaande homo of lesbienne voor kinderen zorgt die teveel zijn voor het eigen al grote gezin of waar er in het gezin problemen zijn, of gewoon omdat het kind graag bij die oom of tante is. En eigenlijk is dat de makkelijkste methode.

Kortom hoe het ook gaat, het is niet omdat de wet iets verbiedt dat het niet bestaat of gebeurd. En het is ook niet omdat homoseksualiteit strafbaar is dat alle Kenianen het daar mee eens zijn," aldus Nzioka.

Natuurlijk mogen we niet besluiten dat er helemaal geen problemen zijn in Kenia, maar het is niet allemaal kommer en kwel. Er zijn inderdaad vervolgingen omdat homoseksualiteit nu eenmaal strafbaar is, maar er zijn ook voldoende mensen die weinig tot geen problemen hebben met holebi'sholebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 09 July, 2014 en 3276 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

27 september 2019 - Rock & Dolls
27 september 2019 - La Demence
27 september 2019 - Pop the Glock
28 september 2019 - Bears Party
28 september 2019 - Flashback 80/90s
28 september 2019 - Revelation
28 september 2019 - Pop Cult
04 oktober 2019 - Bear Party
05 oktober 2019 - Mr Gay Bear verkiezing
05 oktober 2019 - L'HOMME

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Sam Bettens, mastectomie achter de rug + video

 

Geschiedenis: Lesbiennes in de Vlaamse middeleeuwen.

 

Verwijt dat een rechtse holebi schande is voor holebi gemeenschap maakt me boos, aldus Vlaams politicus.

 

15 seksuele geaardheden en 11 genderidentiteiten uitgelegd.

 

Uniek theaterstuk op komst met voorstellingen in Mechelen + regenboogfestival en in Antwerpen.

 

UZ Gent komt met wereldprimeur inzake HIV bestrijding.

 

Ook Vlaamse koranscholen & moskee├źn pompen kinderen vol haat, o.a tegen holebi's & transgenders.

 


Buitenlands nieuws

Fotograaf voorkomt dat jonge homo wordt vermoord na eerste Gay Pride in Europees land + video

 

Maak kennis met 100-jarige die al jaren HIV besmet is.

 

Reden van echtscheiding: ongeldige instemming door vergissing, we blijken allebei gay.

 

Driekwart van holebi & transgender nieuws wereldwijd gemarkeerd als onveilig.

 

Over waarom vrouwtjes bonobo apen liever seks hebben met andere vrouwtjes.

 

Anti holebi & transgender verklaring van Nederlands orthodox-protestantse kerken heeft omgekeerd effect.

 


Showbizz nieuws

Holebi & transgender Emmy award winnaars

 

Megan Rapinoe verkozen tot beste voetbalster ter wereld.

 

Queer Eye ster uit de kast als HIV-positief.

 

The Bachelor USA schreef geschiedenis met eerste lesbische verloving + video.

 

Amerikaanse actrice zegt dat ze eerder filmrollen niet kreeg omwille van haar geaardheid.