Over Holebi en Moslim zijn - plus video rapport.

Holebi en moslim zijn, een moeilijke combinatie maar het bestaat. Vorige week gaf reporter Edward Wyckoff Williams een rapport uit via Al Jazeera America over holebi & moslim zijn in de Verenigde Staten. Een reportage daar rond werd eerder uitgezonden door America Tonight. Wyckoff Williams sprak in de VS met verschillende holebi moslims. Sommigen van hen werden gedwongen hun geloof te verlaten nadat ze uit de kast kwamen omdat ze afkomstig zijn uit landen waar holebi zijn strafbaar is. Maar anderen vonden hun weg en een balans tussen hun geloof en seksuele geaardheid.

Sommige holebi moslims worden door hun ouders aanvaard, sommigen niet. In het programma kwam ook een Iman aan het woord die ouders opriep om van hun kinderen te houden ongeacht hun seksuele geaardheid, hij vroeg de ouders ook om hun kinderen niet de deur te wijzen wanneer ze homo of lesbisch blijken te zijn. Bekijk hier een video over de reportage over holebi en moslim zijn:

Extra info:
Wist je dat er in ons Belgisch landje drie holebi & transgender organisaties bestaan die zich richten op allochtone holebi's, waaronder ook moslims?
Deze organisaties staan natuurlijk ook open voor Belgische holebi's en transgenders. - Voor wie interesse heeft in deze organisaties:
- Merhaba - organisatie holebi & trans met roots in de Magreb, het Midden-Oosten, Turkije, Sub Saharaans Afrika. werking: Brussel & Antwerpen.
website Merhaba => KLIK HIER
- Omnya - organisatie holebi & trans uit MantiQitna (Noord Afrika & Midden Oosten) uit Brussel.
website Omnya => KLIK HIER
- True Colours - organisatie voor holebi's met een andere etniciteit - Hasselt
Website: KLIK HIER2014 holebi info

Dit bericht is gepost op 08 July, 2014 en 2984 keer gelezen.