Victoria Secret topmodel open over lesbische moeder en homo vader.

Victoria's Secret supermodel Josephine Skriver, 21, is een kind van holebi ouders en werd recent aangesteld als ambassadeur voor het Family Equality Council en zijn uitgesproken Generation Program, een project om holebi & transgenders en hun families meer bekend te maken.

Skriver is een Deens supermodel bekend van haar werk met Victoria Secret, Gucci, Max Mara, Michael Kors, Calvin Klein, Bulgari, en vele anderen. Josephine is het kind van holebi ouders. Haar moeder ging destijds als alleenstaande lesbienne op zoek naar een homo donor waarvoor ze een advertentie zet in een magazine. Wat later vond ze haar donor en zodoende heeft Josephine een lesbische moeder en een homoseksuele vader. Haar ouders wonen niet samen maar komen al van in het begin regelmatig bij elkaar over de vloer en delen samen feestdagen en verjaardagen. Josephine heeft ook nog een broer.

In een interview liet het supermodel weten dat ze hoopt dat er een dag komt dat het concept familie meer betekent dat een traditioneel hetero koppel met twee kinderen en een huis. "Voor mij is een familie een groep van mensen die zich verenigen met liefde. Liefde is wat een familie maakt. Ik ben ook van mening dat de media veel te weinig aandacht schenkt aan holebi families, en dat terwijl er zoveel zijn. Als holebi families meer zouden getoond worden als onderdeel van de gewone en normale settings zouden er veel minder problemen zijn. Mensen zouden snel leren dat het niet anders is om als kind op te groeien met een lesbische moeder of homo vader of zoals ik met allebei. We worden allemaal geboren in verschillende culturen met verschillende persoonlijkheden, en we hebben allemaal het recht om te zijn wie we zijn."

In een eerder interview zei Josephine: "Deel uitmaken van een minderheidsgroep heeft er voor gezorgd dat ik meer open ben en minder moeite heb om dingen te begrijpen. We zijn allemaal mensen, ongeacht onze seksuele geaardheid, ras, gender, afkomst, gender identiteit, we zouden allemaal moeten geboren worden met dezelfde basis mensenrechten. Mijn wens is dan ook dat de wereld op een dag wakker zal worden en beseft dat ondanks dat er verschillen zijn we allemaal gewoon mensen zijn, met dezelfde behoeften en noden, en dat ze samen zullen werken voor een sterkere toekomst met meer begrip en aanvaarding."

Extra info:
Skriver werd geboren in Kopenhagen. Haar lesbische moeder is een IT specialiste haar homo vader een marine bioloog. Haar eerste modellen job had ze al te pakken toen ze nog een baby was, voor een Deense reclame voor Pampers. Als tiener bezocht ze New York en werd daar ontdekt als model. Vorig jaar sprak ze voor het eerst over opgroeien in een holebi gezin en sindsdien zet ze zich, ook al is ze zelf hetero, in voor de rechten van holebi's en transgenders.
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 08 July, 2014 en 3358 keer gelezen.