Holebi's en transgenders in Aziatische landen krijgen volop ouder support + 4 video's.Het Asian Pride Project toont Aziatische ouders in support van hun holebi en transgender kinderen, die daarbij andere ouders en mensen in het algemeen oproepen holebi's en transgenders te aanvaarden. Daarbij zijn er tal van video's gemaakt telkens in de taal van de verschillende gemeenschappen.

Zo is er een video van Sikh ouders (het sikhisme, een monotheïstische religie geïnspireerd door het onderwijs van de tien goeroes) die trots naast hun homo zoon staan en spreken in support of hem en andere holebi's en transgenders. Verder zijn er ook video's van Chinese, Japanse en Zuid Koreaanse, Mandarijnse ouders die telkens in hun eigen taal spreken over hun holebi kind en support en aanvaarding vragen. Iets wat nog steeds niet vanzelfsprekend is in Aziatische landen. Elke video heeft ook een Engelstalige ondertiteling. Bekijk de video's onderaan.

Extra info:
Holebi"s en transgenders in Japan:
- Er zijn geen nationale wetten die beschermen tegen holebi & transfobie. Maar sommige steden hebben sinds enkele jaren wel hun eigen anti discriminatie wetten waarbij ze ook seksuele geaardheid en gender identiteit opgenomen hebben. In 2013 ging er in Tokyo voor het eerst een Gay Pride door. Ook sinds 2013 is Dinseyland Tokyo sponsor van holebi & trans rechten en staan ze holebi koppels toe ceremonieel te trouwen in het pretpark. Het homohuwelijk is niet legaal in Japan en holebi relaties worden niet erkend. Maar in 2013 was de stad Osaka de eerste stad in Japan die holebi relaties en holebi huwelijken officieel erkend. Verder blijft Japan zoals andere Aziatische landen zitten met het feit dat veel ouders nog erg traditioneel zijn en hopen dat hun kinderen trouwen met iemand van het andere geslacht, kinderen krijgen en voor hen zorgen. Toch is dit stilaan aan het veranderen en zijn steeds meer Japanners tolerant tegenover holebi's. Transgenders mogen sinds 2003 legaal hun gender laten aanpassen op voorwaarde dat ze kinderloos zijn en blijven en ongehuwd.

Holebi's en transgenders in China.
Ook China heeft geen wetten die beschermen tegen holebi & transfobie, en geen homohuwelijk.. Maar de Chinezen zijn iets meer tolerant tegenover holebi's en transgenders dan bijvoorbeeld Japanners. In 2006 keurde de Chinese overheid een eerste holebi organisatie goed. In 2009 opende de overheid een homo internet café weliswaar met beperkingen. China staat bekend om zijn censuur van allerlei. Homoseksualiteit is nog maar legaal sinds 2001. Sinds 2009 heeft China een afdeling van PFLAG (Parents and Friends of Lesbians and Gays) die in 2012 vijfig leden telde. In 2012 kwam de documentaire Mama Rainbow uit van de Chinese holebi filmmaker Fan Popo in samenwerking met PFLAG over moeders die opkomen voor hun holebi kind. Net als in Japan zijn de meeste ouders nog traditioneel en willen ze dat hun kinderen trouwen met iemand van het andere geslacht en kinderen krijgen. Uit eerder onderzoek bleek dat miljoenen Chinese holebi's daarom zijn gehuwd met een hetero partner en een dubbel leven leiden. Soms trouwen ook homo's met lesbiennes en houden ze de schijn op voor hun families. Transgenders hebben geen rechten in China en hebben vaak last van transfobe politie mensen.

Holebi en transgenders in Zuid Korea.
Ook China heeft geen wetten die beschermen tegen holebi & transfobie, en geen homohuwelijk. Transgenders mogen vanaf de leeftijd van 20 jaar wettelijk hun gender identiteit laten aanpassen op hun paspoort. Zuid Korea heeft sinds 1998 een magazine dat zich focust op holebi's. In 2005 kwam er een holebi film uit die veel succes had. Sinds 2010 toont de Zuid Koreaanse televisie holebi personages in series. Ondanks dit alles blijft homoseksualiteit tot nog een groot taboe in Zuid Korea, met een kleine veranderende positieve merkbare houding sinds 2012. Het land kent erg veel holebi en transgender organisaties. En homo's en lesbiennes mogen openlijk dienen in het leger.


EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN
HOLEBI'S IN HET OUDE CHINA VAN 100 JAAR GELEDEN (2013)
JAPANS HOTEL EN TEMPEL OPENEN DEUREN VOOR HOMOHUWELIJKEN (2014)

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 07 July, 2014 en 4366 keer gelezen.