Oudste homo erotische graffiti ter wereld gevonden.

In Griekeland is de oudste graffiti ter wereld gevonden (foto). Die bovendien ook nog eens erotisch is en overduidelijk
homoseksueel. Dokter onderzoeker Vlachopoulos, specialist in prehistorische archeologie is de ontdekker van het werk, dat volgens hem afkomstig is uit de vijfde of zesde eeuw voor Christus.

De graffiti is ondanks zijn oude leeftijd nog heel duidelijk te zien, en werd ontdekt op het schiereilandje Vathy. De tekening bestaat uit twee penissen met daarbij de tekst: Hier was Nikasitimos om Timiona te beklimmen. Volgens de onderzoeker gaat het om twee mannennamen en is het dus overduidelijk dat het gaat om een homoseksuele erotische afbeeldingen. Dokter onderzoeker Vlachopoulos zegt dat in de tijd de tekeningen zijn gemaakt homoseksualiteit geen taboe was. Verder blijkt uit het onderzoek dat uit het woordgebruik blijkt dat de twee mannen al lange tijd een relatie hadden met elkaar, en dat ze hun gevoelens voor elkaar extra benadrukten door de tekeningen waarbij ze ook opschepten over welke seksuele handelingen ze zouden gaan verrichten.

Volgens Vlachopoulos was het taalgebruik wel wat bijzonderlijk in erotische kunstwerken in die tijd. Dat men aan het handschrift kon zien dat degene die het schreef de schrijfkunst goed beheerste. In die tijd konden zowel geleerden als het gewone volk schrijven zegt Angelos Matthaiou, een handschrift deskundige, die er aan toevoegde dat het vermoedelijk niet om hooggeplaatste ging die deze werkjes maakten omdat die minder snel piemels zouden tekenen. Tot slot denkt men dat er mogelijk nog graffiti al dan niet homo erotisch zal worden gevonden.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 07 July, 2014 en 2283 keer gelezen.