Eerste Turkse Transgender schoonheidswedstrijd en de winnares is... + foto's.In Turkije ging vorige week voor het eerst een Transgender schoonheidswedstrijd door. Winnares werd de 23-jarige Yanki Bayramoglu (foto's), die verkozen werd door een jury bestaande uit acht transgenders. Er waren ongeveer 500 mensen aanwezig, vooral holebi's en transgenders. Eerder werden er al transgender verkiezingen gehouden in onder andere de VS, Thailand, Brazilië, Spanje, Nieuw-Zeeland, de Filipijnen en India.

Voor Turkije was het een unieke gebeurtenis. Homoseksualiteit is legaal in het land maar holebi's en transgenders hebben er nog veel last van holebi en transfobie. Maar dat houdt holebi's en transgenders niet tegen zich te verenigen en het resulteerde dit keer in de allereerste Transgender schoonheidswedstrijd. De 23-jarige winnares die dansers is van beroep zal in november Turkije vertegenwoordigen op de internationale transgender Miss verkiezing in Thailand..

Yanki Bayramoglu zei in een interview dat ondanks wat mensen denken veel Turken toch vrij positief omgaan met Transgenders. "Maar veel speelt zich nog af achter gesloten deuren. Ik ken vele beroemde en hoogstaande mensen, zowel uit de schowbizz als uit de politiek, die leven met hun vrouw maar er ook nog een transgender vriendin op na houden. Er zijn zelfs mensen die leven in een trio relatie. Het is wel juist dat er nog veel publiekelijke afkeer is tegen transgenders of homo's, en vaak krijgen we nog beledigingen naar ons hoofd. Maar ik ben een sterke vrouw en laat mij niet afschrikken."

Deelname en zelfs aanwezig zijn bij de transgender schoonheidswedstrijd vergde veel moed. Want uit eerdere rapporten van onder andere Amnesty International blijkt dat Turkije een van de landen is waar regelmatig transsgenders worden vermoord. Omwille van nog redelijk wat transfobie in Turkije zijn er volgens de winnares zelfs transgenders die zijn gehuwd met een man zonder dat die weet dat hun vrouw in kwestie ooit een man was. Turkije is eigenlijk een land dat een beetje op een dubbele manier omgaat met transseksualiteit. Langst de ene kant is er geweld en zijn er moorden op transgenders, langst de andere kant wordt er jaarlijks zonder problemen een transgender pride parade gehouden. Vorig jaar kreeg de transgender pride zelfs bijval van tal van anti Erdogan betogers. Hetzelfde gebeurde vorig jaar met de jaarlijkse Gay Pride.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
VOOR HET EERST TRANSGENDER MAN VERKOZEN IN MR GAY VERKIEZING
OBAMA OOK ENIGE PRESIDENT OOIT DIE ZICH INZET VOOR TRANSGENDERS
UNIEK 'S WERELDS EERSTE TRANSGENDER CLUB OPENT WELDRA ZIJN DEUREN IN AMSTERDAM
EERSTE TRANSVROUW IN BELGISCHE SENAAT


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 02 July, 2014 en 4061 keer gelezen.Reageer op dit bericht: