Christenen & Moslims roepen op tot gelijke behandeling holebi's & transgenders in land waar homo zijn strafbaar is.

De National Council of Churches uit Singapore roept Christenen op holebi's en transgenders gelijk te behandelen. Ook de Islamitische National Council roept moslims op zich niet af te keren of te verzetten tegen holebi's en transgenders.

Beiden doen dit naar aanleiding van het komende jaarlijkse Pink Dot (holebi, trans & hetero) festival, en naar aanleiding van het feit dat enkele Christenen en Moslims opriepen om wit te dragen in protest tegen het Pink Dot festival. De National Council of Churches organiseert bovendien ook een Pink Dot Picknick waarop het alle Christenen uitnodigt samen te komen in support van de holebi en transgender gemeenschap waarop ook andere religieuzen welkom zijn klinkt het. Singapore's Pink Dot festival gaat door op 28 juni. Dit jaar is er voor het eerst een campagne video waarin ruim 40 hetero's en holebi's en transgenders vertellen over het Pink Dot festival, deze video kan je bekijken in het eerder verschenen nieuws bericht zie link hieronder.

UPDATE 29 JUNI
Het Pink Dot festival ging door op zaterdag 28 juni en trok voor het eerst rim 26.000 deelnemers (hetero holebi en transgender). Het was een groot succes zonder incidenten of tegen acties.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
HETERO SUPPORT VOOR HOLEBI & TRANS IN LAND WAAR HOMO ZIJN STRAFBAAR IS (voorbereiding Pink dot festival Singapore) + VIDEO
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 26 June, 2014 en 2772 keer gelezen.