Je leest:

Mister Gay Vlaanderen kandidaat komt uit de kast als...
Eerder passeerden bij holebi.info al enkele Mister Gay Vlaanderen finalisten. Zo was er het verhaal van een doctoraat student die Mr Gay Vlaanderen wil worden, het verhaal van een kandidaat die scholen op het matje riep en het verhaal van geen doorsneekandidaat. Vandaag is het de beurt aan finalist Tim Van de Putte die uit de kast komt als HIV-positief.

Deze week outte Tim Van de Putte, finalist van de Mister Gay Vlaanderen-verkiezing, zich als HIV-positief. Tim probeert met deze bekendmaking de taboes die de dag van vandaag bestaan rond HIV te doorbreken. Via een bericht op Facebook wou hij zijn verhaal met de wereld delen. Tim zelf: “Diversiteit. Het is de reden dat de vlag van de holebigemeenschap een regenboog is. Het is een verrijking van onze sameleving, een basisvoorwaarde voor evolutie, een basisvoorwaarde om jezelf te kunnen zijn.”Volgens Tim moet iedereen trots zijn op wie hij is. Ook hij is Tim, en hij is er best trots op!

Het volledige artikel dat Tim op zijn Facebook-profiel postte, vind je hieronder:

'Diversiteit. Het is de reden dat de vlag van de holebigemeenschap een regenboog is. Het is een verrijking van onze sameleving, een basisvoorwaarde voor evolutie, een basisvoorwaarde om jezelf te kunnen zijn. Diversiteit. En toch zien sommigen diversiteit nog steeds als een vuil woord. Er zijn kastjes, en daar horen we vooral in te passen. Het is deze denkwijze die ervoor zorgt dat veel mensen een lange periode met veel lijden moeten doorstaan vooraleer ze eindelijk uit de kast kunnen komen. En dan heb ik het niet enkel over ‘onze’ kast. Zo komt iedereen, hetero of holebi, cis-, inter- of transgender, blank of zwart, man of vrouw, vroeg of laat uit een kast. Wanneer je zit met iets dat niet voldoet aan de maatschappelijke heersende norm, is hiermee naar buiten komen niet makkelijk. Ikzelf ben op verschillende momenten met verschillende dingen naar buiten moeten komen. Depressie, een eetprobleem, homoseksualiteit, HIV-positief zijn.... Wanneer de keuze zich stelt, lijkt het altijd makkelijker om hier niet mee naar buiten te komen. Maar het voor jezelf houden is vaak onmogelijk. Of toch zeker onhoudbaar.

Daarom wil ik hier, twee weken voor de finale van Mister Gay Vlaanderen, mijn boodschap nog eens duidelijk formuleren. Dit doe ik niet om de verkiezing te winnen. Wel met twee duidelijke doelen voor ogen: dat ik ten eerste misschien hier en daar wat ogen open en dingen bespreekbaar maak en ten tweede dat de winnaar van Mister Gay Vlaanderen - wie dat ook moge zijn - deze dingen in het achterhoofd houdt en ook mee bespreekbaar maakt. In de interviews, in mijn filmpje, in mijn eerdere open brief heb ik het vaak herhaald: Ik ben Tim, en daar ben ik best trots op. Ik herhaal het hier ook. Het is namelijk een belangrijke boodschap die een voor mij belangrijk punt aanhaalt. We mogen best trots zijn op wie we zijn. En wie we zijn hoort te vertrekken vanuit onszelf. Niet vanuit een maatschappelijke verwachting. Maatschappelijke verwachtingen zijn veranderlijk (en dat is maar goed ook); wie je bent is slechts in zeer beperkte mate veranderlijk. Je kan je ras niet aanpassen, je kan je seksualiteit niet aanpassen. Je kan misschien je kleren aanpassen, je gedrag. Maar als je gedrag en kledij een reflectie is van hoe jij je voelt, en je hiermee geen derden objectief schade berokkent, dan is dit ok. Dan hoort het ok te zijn. Heeft de maatschappij hier problemen mee, dan moet de maatschappij veranderd worden. Dat is mijn boodschap: Wees jezelf, en wees er trots op. Voor de maatschappij geldt dan het openstaan voor en ondersteunen van diversiteit. En dat is niet altijd makkelijk, toegegeven, maar de voordelen op lange termijn zijn gigantisch.

Stel je een wereld voor waarin vrouwen niet mogen gaan stemmen of werken, waarin een zwarte man niet met een blanke vrouw mag trouwen, waarin vrouwen met krullen hun haar moeten verbergen. Zo zou onze wereld er nu nog uitzien hadden we de laatste halve eeuw niet meer en meer diversiteit aanvaard. In mijn campagnefoto heb ik geprobeerd een van de voor mij belangrijke taboe’s aan te halen en de duidelijke boodschap erbij te zetten. Voor mensen met hiv geldt hetzelfde als voor de taboes van enkele jaren terug: It’s not evil. Support, don’t judge! Jezelf ten volle kunnen zijn, zonder te moeten inzitten met in hokjes passen is nog geen garantie om gelukkig te zijn. Het is geen voldoende voorwaarde. Wat het wel is, is een noodzakelijke voorwaarde. Ik vind het dus wel degelijk belangrijk dat we blijven vechten om het idee van een „plaatje” waarin we moeten passen verder af te bouwen. Want zeg nu eerlijk,... Maakt het me minder MENS wanneer ik niet ben zoals een ander, wanneer ik kies om uit te gaan daar waar ik mezelf kan zijn of wanneer ik kies om mezelf niet te verstoppen achter de “normen” van de heersende maatschappij? Ik ben bereid te luisteren naar elke negatieve commentaar (zolang die respectvol blijft) en hieruit mee te nemen wat ik belangrijk vind. Maar dit is voor mij geen punt om op te compromitteren: In het plaatje passen doe ik niet en zal ik waarschijnlijk nooit doen. Daarom wil ik het plaatje afschaffen. Voor mij, en voor iedereen die er niet in past, en er misschien ook niet wil in passen! Ik ben Tim en daar ben ik best trots op!

De finale van Mister Gay Vlaanderen 2014 vindt plaats op zaterdag 28 juni in AMUZ, de voormalige 17de eeuwse Sint-Augustinuskerk in Antwerpen. Tot dan draagt een andere Tremelonaar, Tom Goris (35), de titel van Mister Gay Vlaanderen. De nieuwe winnaar zal door een achtkoppige jury, met daarin naast Tom onder meer ook Urbanus en Olga uit 'The Sky is the Limit', worden verkozen. Je kan ondertussen wel niet meer stemmen voor je favoriete kandidaat.

Webiste Mr Gay Vlaanderen ==> Klik hier
- Facebook Mr Gay Vlaanderen ===> Klik hier

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:

LESLEY MR GAY VLAANDEREN IS GEEN DOORSNEE KANDIDAAT

MR GAY VLAANDEREN KANDIDAAT - MIJN GEHEIM MAAKTE ME HEEL ONZEKER

FINALIST MR GAY VLAANDEREN ROEPT SCHOLEN OP HET MATJE

DOCTORAAT STUDENT WIL MISTER GAY VLAANDEREN VERKIEZINGEN WINNEN


EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI.INFO NIEUWS:

VOOR HET EERST TRANSGENDER MAN VERKOZEN IN MR GAY VERKIEZING


HOLEBI'S MOGEN KERKLIJK TROUWEN - HOMO PRIESTERS NIET

OBAMA GEEFT HOLEBI'S EN TRANSGENDERS NOG MEER GELIJKE RECHTEN

OPNIEUW KERK DIE HOMOHUWELIJKEN TOESTAAT


MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: out.tv en mrgayvlaanderen facebook.

Dit bericht is gepost op 25 June, 2014 en 2630 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

18 augustus 2019 - Flash Tea Dance
23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

Holebi & Trans voetbalcampagne Pass The Message tijdens Antwerp Pride Games.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 

Aalsterse Vlaams Belanger over Gay Prides: Walgelijke toestanden + hoe de Prides écht zijn.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.