Obama geeft holebis en transgenders nog meer gelijke rechten.

President Obama blijft bezig met het uitbreiden van gelijke rechten voor holebi's en transgenders. Afgelopen dinsdag kon je nog bij holebi.info lezen dat de president zelf een wet gemaakt heeft om onder andere holebi's & transgenders te beschermen op het werk tegen discriminatie. Vandaag komt het nieuws van weer uitbreiding naar meer gelijke rechten.

Obama liet gisteren weten dat hij de sociale zekerheid uitbreidt met veteranen en ziekteverlof voordelen waarbij ook holebi's, zelfs in staten waar ze niet mogen trouwen, kunnen van genieten. Ook transgenders zullen kunnen genieten van deze voordelen, net als hetero's. De voordelen omvatten sociale zekerheid, veteranen voordelen, werk en zorgverlof voor een zieke partner. Obama twitterde nadien: Another victory for equality #LoveIsLove.

Het departement werk liet weten dat ze verder de Family and Medical Leave Act zullen aanpassen en uitbreiden zodat ook holebi koppels er van kunnen genieten. Het departement van veteranen liet eerder al weten dat echtgenoten van holebi en trans veteranen vanaf nu ook kunnen worden begraven op militaire begraafplaatsen, net zoals dat al jaren voor hetero echtgenoten kan. Verder gaat de Social Security Administration ook de overlevende en overlijdens voordelen uitbreiden naar holebi koppels die bovendien zullen gelden voor alle staten, zelfs die waar het homohuwelijk nog niet legaal is.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
OBAMA EERSTE PRESIDENT DIE HOMO VADERS NOEMT


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info 2014

Dit bericht is gepost op 21 June, 2014 en 2159 keer gelezen.